Croazieră de o zi din Atena

  • 15 mai 2016

Croazieră de o zi din Atena pe insulele Poros, Hydra și Aegina!

Pentru a te putea bucura de frumusețile insulelor Grecești atunci când vizitezi Atena, poți alege una dintre croazierele de o zi în care vei fi purtat de la răsărit până la apus pe valurile Mării Egee, descoperind astfel fiecare din cele 3 insule: Poros, Hydra și Aegina.

În Atena vei găsi numeroase agenții ce oferă astfel de excursii și, din ce am văzut, toate au inclus în preț transportul hotel-portul Pireu, care este și punctul de plecare. Prețul unei astfel de călătorii variază între 70 și 99€/persoană.

Croazieră de o zi din Atena pe insulele Poros, Hydra și Aegina

Și uite că pe la ora 8.00 am plecat din port către prima destinație- Insula Poros. Călătoria cu vaporul a durat câteva ore, timp în care am cam stat la adăpost pentru că în acea dimineață de început de mai soarele n-a fost prea darnic, vântul simțindu-se destul de tare.

 

Insula Poros– încă din depărtare se remarcă turnul cu ceas, construit în 1927 aflat în vârful dealului, loc de unde am avut o minunată priveliște asupra întregii zone. Pe faleză sunt numeroase cafenele și magazine de suveniruri pentru cei ce nu doresc să urce pe străduța îngustă ce duce până la turul cu ceas și bisericuța veche aflată lângă el.

Cum oprirea a fost de 45 de minute am pornit spre următoarea destinație…

Insula Hydra! Din fericire ”norii s-au mai răzbunat”, iar soarele a putut lumina această micuță insulă. Insula a jucat un rol foarte important în Războiul de Independență al Greciei. Tot în aceste locuri, circulația autovehiculelor este interzisă, localnicii folosind măgărușii pentru transport.

Timpul alocat vizitării acestei insule a fost de 1 oră și 15 minute. În acest timp m-am strecurat printre străduțele înguste și abrupte, având astfel numeroase puncte de bel-vedere asupra insulei și a mării albastre.

După ce toată lumea s-a adunat pe vas, ni s-a servit prânzul, fiind și acesta inclus în prețul croazierei. doar băuturilor trebuiau plătite separat.

Citește și:

Buget pentru Atena

Ce poți să faci 3 zile în Atena

Și uite-ne ajunși în Insula Aegina! O insulă mult mai mare și renumită pentru ”cel mai bun fistic din lume”.

Cei ce au organizat croaziera, puneau la dispoziția turiștilor un autocar pentru vizitarea Templului Aphaea și Mănăstirea Sf. Nectariei,. costul era de 25€/persoană, iar durata călătoriei, aproximativ 1 oră și jumătate.

Noi am ales să facem o călătorie ”pe cont propriu”până la Mănăstire. Împreună cu alte 2 persoane am luat un taxi care în 10 minute ne-a dus până în curtea unui locaș impresionant.

Am petrecut mai bine de 30 de minute vizitând biserica și curtea mănăstirii aflată pe deal.

Așa cum ne înțelesesem de la început, domnul taximetrist ne-a așteptat și ne-a dus înapoi în centrul orașului.

Costul călătoriei fiind 20€. Mult mai avantajos, părerea mea, chiar dacă nu am mai văzut ruinele de la Templul Aphaea. În restul timpului rămas până la îmbarcare ne-am plimbat printre magazinele de pe faleză, degustând bunătăți cu și din fistic.

Și-o zi așa frumoasă nu se putea încheia altfel decât cu un spectacol de muzica și dans grecesc oferit de un grup de tineri talentați! Iar în tot acest timp priveam apusul în Marea Egee…

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: