Cum e vremea în Lisabona în luna martie?

  • 21 februarie 2017
belem, vremea in lisabona in luna martie

O fi soare, cald sau frig și ploaie? Cum e vremea în Lisabona în luna martie? Iată experiența pe care am avut-o noi când am vizitat Portugalia!

Încep prin a-ți spune că am petrecut în Lisabona 3 zile, timp în care vremea a fost destul de schimbătoare, deși maximele s-au învârtit în jurul a 14°C.

Vremea în prima zi de călătorie în Lisabona

În prima zi au fost ceva nori pe cer, însă vântul nu și-a prea făcut simțită prezența, așa că ne-am putut plimba liniștiți pe străzile frumosului oraș.

Vremea în Lisabona în luna martie- a doua zi de călătorie

A doua zi lucrurile n-au fost tocmai roz până pe la prânz! De dimineață a plouat și-a bătut vântul destul de tare, însă cum timpul și curiozitatea nu ne permiteau să stăm în hotel, ne-am cumpărat o umbrelă și-am pornit prin oraș.

După vreo 2, 3 ore de plimbare am intrat într-un restaurant să luăm prânzul și să ne mai încălzim puțin. Ce bine că mi-am luat geacă rezistentă la ploaie și vânt! M-a ferit de ploaie și mi-a ținut și de cald! Mai prost am stat la capitolul pantaloni…în zona genunchilor erau destul de uzi căci vântul ne bătea fix din față și toată ploaia o punea pe noi.

Pe la prânz vremea s-a îndreptat! Vântul și ploaia s-au oprit, ba chiar a ieșit și soarele și mi se făcuse destul de cald. Perfect cât să-mi usuce blugii! Ca să vezi ce diferență de la o oră la alta! 🙂

Citește și:

Care sunt prețurile în Lisabona

Cum circuli în Lisabona

Cabo da Roca- apus de soare la capătul pământului

Turnul Belem din Lisabona

A treia zi de călătorie-vremea în  Sintra și Cabo da Roca

În ziua a 3-a am plecat spre Sintra și Cabo da Roca. De data aceasta vremea a fost foarte bună… cu 2 mici excepții 🙂

Când vizitam grădinile din Quinta da Regaleira, cerul s-a întunecat brusc și-a plouat foarte tare timp de 15 minute… Ploua atât de tare încât adăpostirea a fost singura variantă!

A doua excepție a fost seara, atunci când eram în autobuzul ce avea să ne lase la Cabo da Roca. A plouat vreo 20 de minute, că nici ștergătoarele autobuzului nu făceau față. Dar, din fericire, aceasta s-a oprit fix înainte să ajungem la destinație! Ba mai mult, am putut să văd și un minunat apus în Oceanul Atlantic, fiind în cel mai vestic punct al Europei continentale. 🙂

Oceanul Atlantic la Cabo da Roca

În rest, a fost soare și frumos și nu de puține ori a trebuit să-mi dau geaca jos pentru că-mi era prea cald.

Dacă plănuiești o călătorie în luna martie în Lisabona, îți doresc să ai vreme bună și să te bucuri acest frumos oraș!

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: