Închiriere mașină în Malaga, Spania

  • decembrie 4, 2016

N-are rost să-ți mai spun cât am citit pe net despre toți pașii ce trebuie parcurși pentru închiriere mașină în Malaga, Spania! Nu mai făcusem niciodată acest lucru şi nu știam la ce să ne așteptăm…. Mai ales că, auzisem destul de multe povești nefericite și chiar nu voiam să avem și noi parte de ele!

Deși am călătorit prin diferite localități din Andaluzia, am avut cazare într-un singur loc-în Malaga, așa că am căutat o agenție de “rent a car” din acest oraș, dorindu-ne să putem închiria mașina direct din aeroport.  După mai multe comparații i-am ales pe cei de la www.malagacar.com.

Pași pentru închiriere mașină în Malaga

-Am intrat pe site și ne-am ales mașina.

-Am ales tipul de asigurare dorit-pentru confortul nostru psihic am ales asigurare completă-full insurance. În plus, alegând această variantă nu a fost nevoie de card de credit.

-Am completat datele de contact și numărul zborului spre Malaga.În 2 zile am primit un e-mail de confirmare cu numărul rezervării mașinii.

Și iată-ne ajunși în aeroportul din Malaga! Știam că cei de la Malaga Car nu au birourile în cadrul aeroportului, așa că, imediat ce am trecut de controlul pașapoartelor ne-am îndreptat spre ieșire, loc unde am observat o doamnă îmbrăcată în portocaliu cu însemnele companiei.

20161204_164535.jpg

După ce ne-a verificat rezervarea pe o listă, ne-a zis să ieșim din aeroport, să facem dreapta printr-un gang și să așteptăm un microbuz galben ce ne va prelua și duce la sediul lor. Zis și făcut!

20161204_164505

La nici două minute după ce am ajuns în stație, microbuzul cu pricina a și venit și ne-am urcat cu toții în el.

Inna ne cânta în difuzoare “Fly like a woman” așa că am considerat-o ca pe un mesaj de “bun-venit” 🙂 .

Lângă noi s-a mai așezat un român ce ne-a zis că a mai închiriat o dată mașină de aici și că a fost mulțumit, doar că atunci nu a avut asigurare completă și că a fost mereu stresat, ca nu cumva să se întâmple ceva, de aceea de data asta își va lua full insurance.

Yei, așa facem și noi! 🙂

20161204_164310.jpg

Nu am mers nici 5 minute cu microbuzul că am și ajuns la sediul Malaga Car unde ne-a preluat un angajat și a început să ne facă formele de închiriere a mașinii.

Ne-a cerut buletinele și permisele de conducere, apoi boarding pass-ul de la venire (noroc că nu-l aruncasem), cât și pe cel de la plecare (ce bine că-l printasem). Nu ştiu cum e la alte companii, dar cred ca e bine să le ai, pentru orice eventualitate!

Am plătit mașina (se putea face atât cash cât și card), ne-a dat cheile, documentele și…pe aici ți-e drumul! 🙂 Nicio altă sumă de bani nu a fost reținută ca asigurare suplimentară.

Rezervorul mașinii a fost plin pe jumătate, iar regula a fost ca la întoarcere să fie la fel.

Citește și:

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Ce poți să faci o zi în Malaga

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

Returnarea mașinii

La finalul călătoriei am mers cu mașina înapoi la sediul de lângă aeroport, acolo am fost întâmpinați de un domn ce și-a notat numărul de kilometri, a verificat nivelul combustibilului, apoi… ne-a condus cu mașina până la aeroport.

Și dacă e să intrăm un pic în detalii, mașina pe care am închiriat-o a fost un Opel Corsa, iar costul pentru 6 zile cu asigurare completă a fost 137€.

20161204_164233.jpg

Totul a mers ca pe roate și ne-am putut bucura de experiența andaluză mergând de colo colo, când și unde am avut chef, nefiind constrânși de orarul mijloacelor de transport în comun.

Tu ce recomandări/experiențe ne poți împărtăși? 🙂

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook/CalatoriideWeekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: