Obiective turistice din Split, Croația

  • 5 ianuarie 2017

Al doilea oraș ca mărime din Croația, Split reprezintă o atracție turistică importantă a țării! Numeroase obiective turistice din Split îți vor ieși în cale, însă cel mai renumit este Palatul  lui Dioclețian.Centrul istoric al orașului forfotește de turiști de dimineață până seară!  Unii vin pentru a-și petrece în Split întreaga vacanță, alții poposesc acolo doar pentru a lua pulsul orașului, continuându-și apoi călătoria spre alte frumuseți ale țării.

Ce poți să faci 3 zile în Split?

Obiective turistice din Split-Ziau 1

Prima zi am dedicate-o în întregime descoperirii orașul și a principalelor obiective turistice din Split. Am vizitat Poarta de Aur, Palatul lui Dioclețian și Catedrala Sf. Dominus.

Pe seara ne-am plimbat pe faleza plină cu palmieri, adunându-ne apoi forțele la una dintre terasele de pe malul mării…

split-croatia

 

Citește și:

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

Vacanță cu mașina în Croația-informații utile

Vacanță în Dubrovnik-ponturi de călătorie

5 motive pentru a-ți petrece vacanța în Croația

Ziua 2

A doua zi am petrecut-o în mare parte lângă Split, bucurându-ne de apa extrem de limpede a mării Adriatice si de soarele darnic, savurând din plin aceste clipe de pe tărâmul croat.

Prima încercare de a merge la plajă a fost în Split, aici fiind două plaje, una cu pietre (specifice întregului litoral croat, iar a două, cu nisip (Prvo Vode și Bacvice). Inițial ne-am îndreptat către plaja cu nisip, Bacvice, fiind și cea mai apropiată de centrul orașului (10 minute), însă nu am zăbovit prea mult pe acolo pentru că era aglomerată și apa era foarte mică.

plaja-split

Pentru a ne bălăci în voie, am mers către o stațiune aflată la 10 km de Split, în Podstrana. O mulțime de plaje curate găsești aici: unele mai mici, altele mai mari, unele mai izolate, altele mai animate…să tot ai de unde alege! 🙂

În această stațiune sunt o mulțime de pensiuni și hoteluri în care te poți caza și care oferă și locuri de parcare. Dar cum noi am fost cazați în Split, a trebuit să ne învârtim un pic prin Podstrana până am găsit un loc de parcare la unul din supermarket-urile din zonă.obiective turistice din split, marea albastra si o fata in rochie

Ziua 3

În ziua a 3-a am plecat spre Krka, un parc național, extraordinar de frumos cu numeroase cascade în care te poți bucura de experiența unică de a înota la baza cascadelor! 🙂

Despre frumusețea acestui loc, poți citi mai multe aici și crede-mă, e mi-nu-nat!

krka, apa, oameni

 

Ultimile ore ale șederii noaste în Split le-am petrecut tot în Centrul Vechi al orașului, plimbându-ne sub clar de lună printre zidurile vechilor construcții cu influențe venețiene, ce dau orașului un aer elegant și în care ne-am pierdut până târziu în noapte.

 

 

Parcarea în Split

În zona centrală a orașului este interzis accesul autoturismelor. Îți poți lăsa mașina în unul dintre locurile de parcare din împrejurimi. Spre exemplu, pentru zona 2 a orașului (la doar 15 minute de mers pe jos de centru), taxa pentru o oră de parcare era de 5kuna (1€ fiind ~ 7,5ku).

Noi ne-am cazat la 15 de minute de mers pe jos de centrul vechi al orașului, într-un apartament ce a avut și parcare gratuită. Acest lucru ne-a permis să ne plimbăm liniștiți prin oraș, fără să ne gândim la costuri suplimentare.

Citește și:

Kotor-vizitarea celui mai sudic fiord din Europa

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Plimbare prin natură-Cheile Vintgar din Slovenia

Croazieră de o zi din Atena

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Călătorii de Weekend!

2 Comments

  • Dana

    Buna,

    Oare unde ati fost cazati in Split? Eu majoritatea cazarilor pe care le-am gasit nu au parcare.

    Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: