Destinație în inima naturii-Pastel Chalet, Vama Buzăului

  • 8 februarie 2024

Cum să scriu scurt și la obiect despre un loc atât de frumos și drag nouă? Cum să nu umplu pagini întregi în care să descriu pe îndelete ce am simțit, ce am văzut și ce experiențe minunate am trăit la Pastel Chalet?

Pastel Chalet ocupă un loc special în inimile noastre! Este locul de care ne leagă multe amintiri frumoase și pe care îl vizităm mereu cu mult drag!

Te poftesc așadar, să-mi citești micul jurnal de călătorie, petrecut la Pastel Chalet– Vama Buzăului, Brașov! 🙂

Vineri- Bucuria revederii

Am ajuns la Pastel Chalet la ceas de seară. Totul era acoperit de zăpadă, iar luna plină ne lumina noaptea geroasă ca un felinar de bun venit! Gazdele noastre ne-au primit cu ospitalitate oferindu-ne cheia către “Miere”-așa se numește camera în care ne-am cazat. Lapte și Miere avea să ne fie weekendul! 🙂

Camera (ca de altfel întreaga locație) era călduroasă și primitoare, iar dacă mă gândesc la faptul că Pastel Chalet se află în Rezervația Naturală Munții Ciucaș și tot ce înseamă utilități sunt produse în regim propriu, cu atât mai mult apreciez efortul gazdelor și grija lor pentru oaspeți!

Revenind la “Mierea” noastră 🙂 detaliile pictate manual, draperiile cu dantelă, ornamentele ṣi corpurile de iluminat din încăpere, toate formau un cadru relaxant, discret ṣi confortabil!

Camera a fost suficient de încăpătoare, iar patul suplimentar a intrat la fix între perete ṣi patul matrimonial (riscul de “alunecare” a fost astfel evitat 🙂 )!

Mâncarea-Preparate gustoase de savurat pe îndelete!

În seara în care am sosit, am comandat a la carte, iar mâncara servită a fost caldă și gustoasă, numai bună pentru a ne reface puterile după drum!

Unde mai punem și faptul că atmosfera din restaurant a fost atât de primitoare, amenajată cu mult bun gust și atenție la detalii! Ne-a fost dor de loc’șorul acesta!

Că tot pomeneam de detalii, uite ce mesaj frumos am găsit la masă!

Curățenie și ospitalitate, fără cusur!

Întreaga locație este impecabilă! De la lenjeria imaculată din camere, la prosoapele de baie moi și pufoase, la scările și ferestrele din hol, la fețele de masă din bumbac de calitate… toate au pus bazele confortului și relaxării nostre de peste weekend!

Personalul este amabil și atent la nevoile oaspeților, foarte prietenoși cu cei mici, iar asta se simte imediat ce le treci pragul.

Loc de joacă la interior

La parterul clădirii în care am fost cazați, copiii s-au bucurat de spațiul de joacă amenajat. Ba chiar am găsit acolo ṣi cărți pentru copii (moment numai bun pentru lectura de seară).

Sâmbătă-experiențe memorabile!

A doua zi de dimineață ne-am trezit cu fulgii de nea ce băteau în fereastră. Cu mic cu mare am fugit la geam și, de atâta entuziasm, n-am mai fost chip să stăm în cameră. Fuga la îmbrăcat și afară la zăpadă! Bucurie mare să simți cum îți cad fulgii de nea pe obrajii rumeni și se topesc încet pe chip, într-un zâmbet larg de bucurie! 🙂

Curtea este spațioasă și are un loc de joacă generos în zona din spate, dar acum, în plină iarnă, cine să mai alunece pe tobogane sau să se dea în leagăne, când poți să o iei cu sania la vale pe pârtie!

Micul dejun- variat, gustos și îndestulător.

Știm încă din anii trecuți că, parte din produsele pe care le folosesc la prepararea meselor, sunt achiziționate de la producători locali certificați și sunt gătite zilnic în pensiune. Micul dejun, a fost fix cum ne place nouă- gustoș și variat: lactate (lapte cald, iaurturi, brânzeturi) diferite preparate din carne, oua fierte, omletă, legume proapete, zacuscă, fructe, ceai cald ṣi cafea ṣi lista nu se opreṣte aici!

Pentru situațiile în care este nevoie de un meniu special (de exemplu: diete restrictive sau mâncare pentru copiii aflați la diversificare) ia legătura cu gazdele înainte de începerea sejurului și comunică-le nevoile tare, iar ei vor încerca să creeze un meniu personalizat.

Sus pe derdeluș la săniuș!

După așa masă gustoasă, e timpul pentru… joacă! 🙂 Îngerași în omăt, lupte cu bulgări de zăpadă, săniuș pe derdeluș (sau pe drum)… cum să nu te bucuri de iarnă din plin?

Vizită la Rezervația de Zimbri din Vama Buzăului

În programul nostru de weekend, gazdele ne-au organizat și o vizită la zimbri (ca de altfel, toate activitățile ṣi mesele sunt incluse în pachetul de cazare).

Drumul până la rezervația de zimbri a durat aproximativ 20′, iar peisajul era mi-nu-na-t! Nu de puține ori am simțit acel sentiment puternic de bucurie, împletit cu emoția ce-ți umple sufletul de încântare!

Mare bucurie să vedem animăluțele “în realitate”! Cerbi, ciute, reni, chiar și un pui de căprioară zgribulit prin zăpada mare, ne-au întâmpinat la gardul din intrarea în rezervație.

Domnii zimbri însă, rumegau liniștiți, aruncând din când în când câte o privire nepăsătoare la noi cei mari și mici care-i priveam curioși prin gard. Regele la el în regat, nu poți să-l deranjezi! 🙂

În cadrul rezervației, în zona destinată vizitatorilor am găsit băncuțe, un loc de joacă pentru copii și o zonă destinată micilor producători, acum însă era totul acoperit de zăpadă, iar căsuțele închise- vremea nu era tocmai bună pentru negoț. 🙂

Cu nasurile înghețate și cu foamea ce ne dădea târcoale, am pornit înapoi spre pensiune, bucuroși de experiența avută și gata de a ne delecta cu bunătățile ce aveau să ne fie servite la masa de prânz.

Masa de prânz- bucate pe alese

Dacă în seara în care am ajuns, masa a fost servită à la carte, acum am putut încerca din preparatele servite la buffetul suedez.

Mâncarea a fost delicioasă și ne-a plăcut tuturor, ba chiar cei mici au ținut să îi mulțumească doamnei ospătar pentru mâncarea bună! Păstrăv la grătar, ṣnițel de pui, ceafă de porc la grătar, cartofi cu brânză ṣi ou, pilaf de orez cu legume, acestea au fost doar câteva dintre preparatele servite.

Ne-am bucurat de bunătăți, de atmosferă, de priveliștea din jur, de armonia locului și de relația de prietenie ce s-a legat între oaspeții pensiunii pe durata weekendului- copii, părinți, cu toții eram fericiți, relaxați și foarte săritori la nevoie (operațiunea deszapezitului ne-a unit pe toți- îți povestesc în curând și despre asta). 🙂

După masă, am avut program de voie, fiecare cum a dorit: unii somnic de prânz, alții au stat pe la locul de joacă din zona de relaxare, alții au ieșit iar la săniuș și s-au bucurat de priveliștea munților ce ne înconjurau ṣi de zăpada ce cădea neîncetat!

Ateliere de creație pentru copii

Seara, între orele 17.00 – 19.00 copiii au participat la atelierul de creație (decupaj, pictură, modelaj în lut) sub îndrumarea lui Dori, o persoană caldă și empatică ce i-a atras ca un magnet pe cei mici în jurul ei. După ce activitatea artistică s-a încheiat, copiii s-au oferit să o ajute pe Dori la strânsul lucrurilor, iar acceptul ei, i-a bucurat extrem de mult!

Tabere pentru copii

Pastel Chalet este fără doar și poate o destinație child friendly! Aici se organizeaza deseori tabere pentru familii cu copii cu tematică diferită. Noi ne-am entuziasmat doar citind programul taberelor ce urmează să aibă loc în curand: ateliere de experimente distractive, plimbări cu trăsura trasă de ponei, jocuri senzoriale, ateliere de bricolaj, plimbări în natură… Suntem convinși că va fi minunat! Ne vedem acolo? 🙂

Poți afla mai multe informații despre activitățile ce se organizeaza aici, de pe pagina lor de Facebook sau direct pe site.

Focul de tabără

După masa de seară, înapoi la programul de săniuș! Dar nu oricum, ci aruncând din când în când câte un ochi către pensiune, să zărim momentul în care se aprinde focul!

Ce moment frumos ṣi relaxant pentru noi toți! Priveam cum firicelele de lumină ne încălzeau chipurile și umpleau cerul de “stele”!

Vinul fiert și ceaiul cald ne-a fost oferit în jurul focului și am apreciat atenția gazdelor la îndulcitori: Miere de albine și zahăr brun! Fiecare după preferințe.

După o zi atât de plină și frumoasă, Moș Ene a venit pe la gene la scurt timp după ce ne-am dat pupicii de noapte bună și am închis cu toții ochișorii! Somn ușor și liniștit… până dimineață!

Duminică- surpriza de la plecare

A nins zdravăn toată noaptea! Braduții din curte- pe care îi admiram în seara în care am sosit- abia se mai zăreau de sub stratul de nea, iar aleile din curte erau acoperite în întregime.

Zăpadă am vrut, zăpadă am primit! 🙂

Și mașinile erau cu roțile bine prinse în zăpadă, iar bărbații – de la mare (și mai ales la mic)- au avut de treabă să dea la lopată! Ce bucurie pe copii că au avut parte de o așa experiență, iar tații lor au exersat cu emoție în zâmbet plecarea de pe loc fără să derapeze (teorie vs. practică). 🙂 Atmosfera de prietenie creată până în acel moment s-a legat și mai bine în parcare, printre mormanele de nămeți.

Ne organizasem deja și pentru plecare- aveam să mergem unii după alții (mașina gazdelor noastre- prima), ca în cazul în care rămânem înzăpeziți să ne ajutăm reciproc. Ți-am spus că am întâlnit oameni tare prietenoși și săritori, nu? 🙂 Nu a fost nevoie de toate scenariile acestea, deoarece drumul a fost curățat de două utilaje până să plecăm și a mers încet ṣi fără incidente.

Concluzia este că, desi am fost cazați în mijlocul naturii, departe de sat, am avut parte de servicii ireproșabile!

Și dacă tot pomenisem de surpriza de la plecare, trebuie să îți spun că în ultima zi ne-am plimbat cu sania trasă de cai!

Ce experiență minunată! Clinchetul clopoțeilor cailor era acoperit uneori de râsetele noastre sau de câte un cățel de la stâna din apropiere, nemulțumit fiind că cei doi căluți le încălcaseră teritoriul. Am primit de la gazdele noastre pături groase și pufoase ce ne-au ținut de cald atunci când vântul mâna fulgii de nea pe chipurile noastre.

Cum ajungi la Pastel Chalet?

Această minunată locație este situată în Rezervația Naturală Munții Ciucaș, în Vama Buzăului, județul Brașov. Acum, dacă vii dinspre București urmează să îți spun un lucru important! Fii cu bagare de seamă ca GPS-ul tău să te ducă prin Nehoiu (poți să pui chiar punct intermediar), asta ca să ocolesti aglomerația de pe ruta Sinaia-Braṣov, cât ṣi alte eventuale trasee nu tocmai prietenoase cu maṣina ta. 🙂

Odată ce ai ajuns în Vama Buzăului, urmează să mergi 5km pe un drum pietruit, cu peisaje superbe!

Pentru noi, Pastel Chalet e un loc de suflet- pentru suflet… Un loc în care vom reveni mereu cu bucurie!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: