Satul din stâncă-Setenil de las Bodegas, Spania

 • 12 februarie 2018
impresii din setenil de las bodegas

Setenil de las Bodegas este un sat inedit, situat în provincia Cadiz pe care, zic eu, n-ar trebui să-l ratezi când ajungi în Malaga!Aici vei întâlni numeroase construcții săpate în stâncă ce sunt și astăzi locuite! Istoria spune că  locul ar avea rădăcini în vremuri îndepărtate, presupunându-se că zona ar fi fost locuită încă de acum 25.000 de ani.

Impresii din Setenil de las Bodegas

Surprinzător este faptul că în zonă încă se mai construiește… Sub stâncă, în stâncă, peste stâncă! 🙂 E pur și simplu incredibil ce poți să vezi! Închipuie-ți un bolovan imens în care oamenii și-au săpat camerele caselor, au pus la exterior un perete cu geamuri, o ușă și… gata casa! Totul arată însă atât de bine! 🙂

Atracția principală a localității este lângă râul Trejo.  Zona este în partea de jos a satului (străzile Cueva del Sol și Cueva de la Sombra), loc unde poți să te plimbi liniștit, sub bolovanul care stă parcă să cadă. 🙂

Deasupra caselor cu pricina se găsește o altă atracție a satului. O cetate ce a fost asaltată de nenumărate ori de-a lungul istoriei, dar care străjuiește și astăzi întreaga zonă.

Cum ajungi în Setenil de las Bodegas? 

Din Malaga până în Setenil sunt aproximativ 100km. Distanța am parcurs-o într-o oră şi jumătate cu mașina, drumul fiind în mare parte cu o singură bandă pe sens și cu destul de multe serpentine.

Am vizitat acest sătuc în aceeași zi în care am fost în Caminito del Rey și în Ronda. Vizitarea satului Setenil de las Bodegas nu a durat mai mult de câteva ore. Ce-i drept, după acest traseu, ne-am întors în Malaga seara târziu.setenil-la-apus

Citește și:

Ronda, orașul de pe stâncă

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Unde parchezi în Setenil de las Bodegas?

Deși ne pusesem pe GPS una din străzile principale mai sus menționate, nu am intrat cu mașina pe ele pentru că erau foarte înguste. Ne-am continuat drumul și-am găsit locuri de parcare gratuite, semnalizate, aflate la doar 10 minute de mers pe jos față de centrul  satului.

Setenil de las Bodegas-un sătuc ce merită vizitat odată ce ai ajuns în Costa del Sol  🙂 Drum bun, călătorie plăcută!

20161129_155909.jpg

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Călătorii de Weekend!

8 Comments

 • Ema

  Love it!

  Reply
 • Iulia (egodiary.com)

  Ce bine arata, un satuc imaculat. Nu am ajuns pana acum in sudul Spaniei, dar imi doresc tare mult.

  Reply
 • idjourneys

  Impresionant! Poze reușite….felicitări!

  Reply
 • Gabriela

  Superbe pozele, multumesc pentru postare 🙂

  Reply
 • Otilia

  Plec la Malaga si vroiam sa vad ce mai pot vizita in zona de sud. Multumesc pentru postare, m-a ajutat să îmi fac un plan de excursie.

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Ma bucur tare mult ca te-am putut ajuta si-ti multumesc pt mesaj- conteaza foarte mult pt mine! Vacanta placuta!

   Reply
 • Adrian

  Multumesc pentru postare, este de mare ajutor! Pregatesc un sejur pe Coasta si am de unde sa ma inspir!

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: