Merită să vizitezi Palatul Alhambra din Granada?

 • 26 august 2017

Fiind într-o mini-vacanță în sudul Spaniei ne tot întrebam dacă merită să vizităm Palatul Alhambra din Granada…Ne făcusem noi o listă pe care am adăugat și Granada, însă nu era nimic bătut în cuie și asta pentru că vremea nu se anunța prea bună…

Alhambra-păreri pro și contra

Citisem pe internet o mulțime de articole ce lăudau pân’ la cer și înapoi complexul de palate Alhambra din Granada… Fotografiile erau frumoase, dar parcă nu-mi transmiteau nimic în mod deosebit.

Ne spusese la un moment dat o persoană (născută și crescută-n Malaga) că Palatul Alcazaba e la fel de frumos ca cel din Palatul Alhambra din Granada și că nu merită să facem drumul până acolo. Pe scurt, dacă vizităm Palatul Alazaba din Malaga, e ca și cum am vedea și Palatul Alhambra.

Să fie oare așa? Trebuie să vedem cu ochii noștri și să ne formăm propria părere!

Cumpărarea biletelor pentru Palatul Alhambra din Granada-cum să nu faci

Peste tot pe unde citeam, eram sfătuiți să ne cumpărăm bilete cu mult timp înainte, însă hai să-ți spun ce-am făcut noi, cu precizarea că tu nu trebuie să faci așa! 🙂

Călătoria noastră în Andaluzia a fost la finalul lunii noiembrie, deci în afara sezonului. Atunci lumea nu prea se înghesuie pe la obiectivele turistice. Tocmai de aceea am decis să nu ne cumpărăm în avans bilete pentru Alhambra, ținând cont și de vremea ce părea destul de schimbătoare. Să stăm cu orele prin ploaia rece de toamnă, n-ar fi fost o experiență prea plăcută.

Verificam în fiecare zi site-ul de unde ne puteam cumpăra bilete și păreau să fie destule. Am plecat așadar spre Alhambra și le-am achiziționat direct de la ghișeu, fără să fim nevoiți să așteptăm absolut deloc. Dar, cum spuneam, nu asta e abordarea turistului ce vine pregătit din timp. 🙂

Ne-am cumpărat biletul “Alhambra General” ce ne permitea accesul în întreg complexul, inclusiv Palatul Nazaries (Nasrid în engleză). Așa că uite-ne așteptând să intrăm, să vedem minunea!

Variante de bilete gasesti si aici

Am început cu Palatul Nasrid, continuând apoi cu Palatul lui Carlos al V-lea, Curtea Leilor, grădinile din General Life,  întorcându-ne mai apoi către Alcazaba și ale sale metereze.

Palatul Alhambra din Granada-impresii

Și da, toți cei ce au lăudat acest loc, au avut mare dreptate! Întregul complex este de-a dreptul impresionat!

Maurii, persoane ce au trăit în Antichitate în Africa de nord-vest și au cucerit aceste zone din Spania, au creat aici un întreg ansamblu arhitectural în care rafinamentul și atenția la detalii sunt desăvârșite! Stilul arab, exprimat prin caligrafie, motive florale și motive geometrice, îmbracă fiecare centimetru al palatelor. Acestea se împletesc cu fântânile arteziene, grădinile paradisiace și nenumăratele priveliști către munții Siera Nevada, lăsându-mi în suflet o amintire de neuitat!

Iar dacă e să revin la comparația inițială dintre palatele din Malaga și cele din Alhambra… După ce le-am vizitat pe ambele, aș putea spune că  Alzaba este doar un bun preambul pentru ce oferă Alhambra! În Granada totul este la superlativ: grandoarea, detaliile, decorațiunile, aranjamentele florale…totul este de-a dreptul impresionant! Da, din tot sufletul spun: merită să vizitezi Alhambra!

Citește și:

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Închiriere mașină în Spania

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Ce poți să faci o zi în Malaga

Important:

Biletele de acces în Alhambra trebuie cumpărate din timp, în lunile de vârf-chiar și cu 2 luni înainte. Noi am vizitat acest loc la final de noiembrie, iar lucrurile erau mult mai relaxate. Turiști puțini, bilete suficiente.

Accesul în Palatul Nasrid din complexul Alhambra se poate face doar la ora pe care o ai înscrisă pe bilet! Ține cont că de la intrarea în complex până la Palatul Nasrid faci cam 20-30 de minute, așa că, nu întârzia!

Durata vizitării complexului este estimată la 3 ore, doar că noi am petrecut vreo 4. Ce să facem, ne-a plăcut atât de mult acest loc, încât nu ne dădeam plecați. 🙂

Pentru a te putea bucura din plin de tot ce oferă aceste locuri, ia-ți încălțăminte comodă!

3 Comments

 • Dorina

  E un loc superb, nu se poate compara cu Alcazaba din Malaga.

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Sunt de aceeași părere cu tine, Dorina.

   Reply
 • Cosmin

  Am fost pe 14 februarie in Granada…..am incercat sa cumpar bilete pe la inceputul lunii ianuarie pentru Alhambra si nu mai erau. La casa se puteau cumpara bilete numai pentru Generalife. Coada pentru gradini era de o ora si jumatate. Am zis ca o sa vizitez orasul si Alhambra o las pentru data viitoare cand trec prin zona…

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: