Cum închiriezi maşină în Nisa

  • 18 decembrie 2023

Nisa şi întreaga Coasta de Azur este bine conectată cu mijloacele de transport în comun. Fie autobuze, fie trenuri, variante optime se găsesc pentru a merge dintr-o parte în alta. Însă nevoile noastre actuale sunt altele şi nu am vrut să depindem de programul mijloacelor de transport.

În plus nu am vrut să ținem copiii nedormiți pe timpul zilei ori să ne prindă vreo ploaie prin stațiile de autobuz, sau să luăm mai multe haine după noi decât ar fi fost necesar, iar lista poate continua.

Avand doi copii mici, închirierea unei maşini a fost varianta salvatoare şi da, s-a dovedit o alegere foarte buna! Ne-a ușurat mult tot efortul pe care l-ar fi presupus deplasarea noastră pe Coasta de Azur.

Aşa că hai să îți povestesc experiența pe care am avut-o noi şi paşii pe care i-am parcurs pentru închirierea unei maşini în Nisa.

Ce companie de închirieri auto am ales?

Am început căutările online, cu o lună înainte de ziua plecării. Voiam să găsim neapărat o companie de închirieri auto cu sediul în cadrul aeroportului din Nisa, din motive lesne de înțeles (aterizat, luat mașină, plecat :). După ce am tot companat termeni, condiții, costuri, i-am ales pe cei de la Europcar.

Ce mașină am ales să închiriem din Nisa?

Uitându-ne pe variantele de mașini pe care le aveam la dispoziție, am observat că, față de clasa de mașină pe care doream să o închiriem inițial si o Tesla model 3 era o diferență de doar 20Euro în plus. Așa că n-am mai stat pe gândurei și am închiriat-o.

Ca de fiecare dată când închiriem mașină, am luat și acum asigurare completă. Astfel, singura sumă blocată pe card a fost 150Euro, pentru cazurile în care am fi adus mașina murdară sau cu “rezervorul” gol.

De unde ridici mașina în Aeroportul din Nisa

După ce am aterizat și am ieșit din aeroport, am traversat strada, apoi am mers aproximativ 5 minute pe niște pasarele metalice, urmând semnele ce aveau să ne ducă spre biroul de închirieri auto.

În aproximativ 15 minute aveam deja “cheile” mașinii și cele două scaune de copii rezervate ce, apropo, erau într-o stare foarte bună, curate și împachetate în pungi de plastic.

Am mers cu mic cu mare până în parcare și am preluat mașina de la locul indicat pe documentele primite. Menționez faptul că am primit o fișă pe care erau trecute toate zgârieturile pe care le avea mașina. Mașina era noua, înmatriculată de curand, curată, confortabilă și… extrem de plăcută la condus. O mașină super smart pe care n-ai cum să nu o îndrăgești! Deși pentru început am avut nevoie de cateva manevre pentru a ne obișnui cu modul în care aceasta se conduce… ne-am obișnuit repede cu binele! E plăcut să conduci preponderent folosind o singură pedală (când ridici piciorul de pe accelerație maşina frânează singură) fără să mai faci “joc de glezne” ambreiaj-accelerație-frână plus schimbător de viteze 🙂 .

Unde încarci mașina electrică?

Pe întreaga Coastă de Azur, atât în parcările subterane cât și în cele aflate la suprafață, în parcările magazinelor sau a diverselor obiective turistice, găsești o mulțime de zone în care îți poți încărca mașina.

Unde predai mașina închiriată în Aeroportul din Nisa

Mașina am predat-o tot în cadrul aeroportului, aproape de Terminalul Plecări. Am ajuns la adresă, am parcat mașina, un angajat ce era deja acolo a făcut câteva verificări mașinii, am predat cheia, am semnat și apoi ne-am luat la revedere. Întregul proces a fost rapid și fără inconveniente.

Am avut o minivacanță minunată despre care poți citi pe îndelete aici: Ce poți să faci 3 zile pe Coasta de Azur, iar faptul că am avut o maşină la dispoziție a contat mult pentru confortul nostru.

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: