Satul Perast din Muntenegru

 • 28 iulie 2016
satul perast din muntenegru, barca pe mare

Am aflat de satul Perast din Muntenegru întâmplător, căutând pe net tot felul de informații despre Kotor… Pozele pe care le-am descoperit cu acest mic sat pescăresc m-au făcut să vreau să văd cu ochii mei această minunată zonă, aflată la doar 15km de Kotor.

Satul Perast din Muntenegru -impresii

Drumul până la intrarea în Perast este un excelent preambul pentru ce urmează să vezi!

Înainte de intrarea în sat, vei observa două insule ce ies parcă din mare și pe care sunt construite două bisericuțe.

Insula fără verdeață (Gospa od Škrpjela ) este artificială. Una din legende spune că fiecare marinar ce se întorcea în viață de pe mare, arunca o piatră în apă, astfel luând naștere această micuță insulă.

Unde parchezi în Perast?

În localitate turiștii nu pot intra cu mașina (la cât de mic e, nici nu ai nevoie), așa că am lăsat-o în parcarea de la intrarea în sătuc, plătind 2€ pentru întreaga zi.

Drumul ce străbate localitatea de la un capăt la altul este mai mult o faleză ce desparte căsuțele cu etaj de valurile mării. Plimbarea devine astfel o adevărată încântare!

Ce mai poți vizita în satul Perast din Muntenegru?

În mijlocul sătucului, cândva aflat sub stăpânirea venețienilor, este o bisericuță și un turn ce poate fi vizitat. 1€ a costat biletul de intrare, și-ți spun că priveliștea de acolo de sus nu trebuie ratată! Întregul golf ți se așterne parcă la picioare!

 

Cum ajungi pe insulele din Perast?

Priveliștea către cele două insule nu te va lăsa indiferent! Rezervă-ți puțin timp pentru a vizita singura insulă deschisă turiștilor și a descoperi frumoasa bisericuță de pe aceasta.

Costul unei călătorii dus-întors costă 5€/persoană și se face cu bărcuțele localnicilor. Ei îți vor povesti cu drag legendele și istoria locului.

 

Și cum atunci când călătoresc îmi place tare mult să încerc tot felul de fructe de-ale locului… nu am ratat nici de această dată ocazia! 🙂

Mi-a plăcut tare mult acest sătuc! Un loc simplu și încântător, cu munții înalți ce înconjurau marea albastră și pe a cărei valuri pluteau liniștite bărcuțe…

Citește și:

O zi în Kotor, cel mai sudic fiord din Europa

Obiective turistice din Split

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

2 Comments

 • Ira Alexandra

  In acest satuc n-am ajuns, insa am vizitat tot golul Kotor.
  Despre insulita cu biserica noua ni s-a spus alta poveste, probabil o schimba dupa cum e mai interesant :))
  Foarte frumoase pozele!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Bună Ira!
   Vizitând întreg golful Kotor ai avut cu siguranță o experiență minunata și mă bucur pentru tine! 🙂
   E un loc incredibil de frumos care merită vizitat pe îndelete! Fiecare colțișor oferă parcă o altă priveliște asupra zonei! Pozele sunt singurele mărturii ce ne ajută să povestim despre frumusețea locului atunci când cuvintele sunt prea puține!
   La cât mai multe călătorii minunate îți doresc!

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: