Camogli, bijuteria neștiută a Rivierei Italiene

 • aprilie 14, 2017

Ți s-a întâmplat să ajungi într-un loc despre a cărui frumusețe să nu știi mai nimic? Mie aceste momente mi se par pur și simplu formidabile!

De ce? Pentru că atunci când ajung acolo nu am niciun fel de așteptări, pur și simplu mă bucur de moment și de experiența… Iar dacă locul ăla-i fain de tot, parcă bucuria-i și mai mare!

Acest lucru este valabil și în cazul micuțului sat de pescari din provincia Genova, numit Camogli. Toată lumea știe cât de frumos este Portofino și merge într-acolo, însă la doar o aruncătură de băț este și această bijuterie, pe nedrept poate subestimată!

Camogli e un sătuc micuț și liniștit, cel puțin la început de aprilie când am ajuns noi, rareori vedeam câte un turist ce-încerca să imortalizeze priveliștea într-o fotografie, sau care se perinda pe la magazinele cu suveniruri hand made.

La orele prânzului ne-am așezat la una dintre terasele de pe faleză, căutând cea mai bună priveliște către mare… Valurile mici mângâiau plaja de pietricele, din când în când un pescăruș curios ne dădea târcoale, iar vântul adia ușor, purtând cu el miros de flori de primăvară. Simțeam că eram într-un mic colț de rai, un loc pe care-l împărțeam doar cu oamenii dragi alături de care mă aflam.

 

Farmecul acestui sătuc nu este dat de nenumăratele obiective turistice pe care le poți vedea aici! Camogli este în sine o atracție turistică, iar simplitatea, frumusețea și liniștea pe care am găsit-o aici m-au făcut să conștientizez încă o dată faptul că bucuriile stau în lucruri mici…

Cum poți să ajungi în Camogli?

Varianta pe care am ales-o noi a fost cea cu autoturismul, din Genova, însă dacă ești în Portofino, poți să ajungi aici și cu trenul sau cu feribotul. Deci, variante sunt! 🙂

 

 

2 Comments

 • Dorina

  Nu cred ca exista vreun coltisor din Italia care sa nu fie frumos :).

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Da, m-aș întoarce oricând cu drag pe aceste meleaguri. 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: