Cum ajungi de la aeroport în Bari

 • august 8, 2018
aeroport-bari

Despre motivele pentru care poți să vizitezi orașul Bari a curs multă cerneală pe hârtie… Așa că, plecăm de la premiza că ești hotărât deja să mergi acolo și ți-ar prinde bine câteva informații despre mijloacele de transport de la aeroport în Bari. Deci, cum ajungi de la aeroport în Bari?

Cum ajungi de la aeroport în Bari- cu shuttle bus-ul

Acest autobuz are stația chiar în stânga aeroportului. Un banner mare, albastru, pe care scrie “Shuttle Bus” este amplasat fix deasupra stației, vizibil odată ce ai ieșit din aeroport. Așa că… n-ai cum să o ratezi.

Durata călătoriei până la gara din Bari, numită Bari Centrale, a fost de 30 de minute, iar costul unui bilete 4€, biletele achiziționându-se doar de la șofer.

Înainte de a ieși din aeroport am trecut puțin și pe la biroul de informații, loc de unde am primit un pliant cu programul autobuzului. E util, dat fiind faptul că poate vei vrea să călătorești din Bari către aeroport tot cu acest mijloc de transport.

Autobuzele pentru ruta Bari-aeroport se pot lua fix din fața gării centrale.

Cum ajungi de la aeroport în Bari- cu trenul

Poți să alegi varianta unei călătorii cu trenul dacă timpul de așteptare al autobuzului este prea lung, sau vrei mai mult confort. Din ce am observat, aceste două mijloace de transport nu au același orar de plecare. Durata călătoriei este ceva mai scurtă… 15 minute face trenul din Aeroportul Bari până în gara Bari Centrale.  Prețul unui bilet este de 5€ și se poate achiziționa de la ghișeul aflat înainte de a intra în stația de tren.

Aceasta este și ea foarte bine semnalizară, iar pasajul ce duce către peron este în imediata apropiere a stației de autobuz. Din aeroport până să ajungem la tren am mers prin pasaj aproximativ 10 minute.

Dacă vrei să călătorești cu trenul din Bari spre aeroport, iată câteva indicații ce sper să-ți fie utile:

Această rută este operată de o companie privată. Biletele nu pot fi achiziționate de la ghișeele sau automatele din gară, ci doar de la reprezentanții companiei. Uite ce trebuie să faci!

Cum stai în fața gării, uită-te în dreapta. De acolo vei vedea un alt corp al clădirii… Mergi într-acolo și intră în interiorul ei. Acolo, în dreapta, vei observa un ghișeu galben, loc de unde poți cumpăra acele bilete, plătind doar cu cardul. Tot în acel loc mai este amplasat și un automat de bilete, însă mașinăria acceptă doar cash. E un pic invers decât m-aș fi așteptat, dar…

Exceptând faptul că trenul nu a plecat din gară la ora programată ci cu vreo 10 minute întârziere, condițiile de călătorie au fost bune. A fost un tren curat ce a avut și aer condiționat. Durata călătoriei a fost de 15 minute, plătind 5€  pe bilet.

Mijloace de transport aeroport- Bari. Taxiul

Ei, cum noi am călătorit cu shuttle bus-ul la venire și cu trenul la plecare, o să-ți spun  despre această variantă doar din auzite. Conform informațiilor pe care le-am primit de la hotel (amplasat într-o zonă centrală a orașului) costul unei călătorii cu taxiul este intre 20-25€. Deci, pentru o călătorie în 4 persoane, mai că ar merita să iei taxiul…

Mijloace de transport aeroport- Bari. Autobuzele locale

Cel mai simplu mod de a ajunge în oraș este cu autobuzul. Linia numarul 16, operată de compania de transport în comun (AMTAB), te duce până în centrul orașului (Piazza Moro-ultima stație). Costul este de 1Euro, iar durata călătoriei este de aproximativ 60 de minute. Pentru mai multe detalii despre stații și program, vizitează acest site.

În speranța că informațiile oferite îți vor fi de folos, îți doresc o călătorie plăcută! 🙂

Citește și:

Plimbare pe străzile din Bari

Alberobello, o lume de poveste

Lacul Como-excursie de o zi din Milano

Palatul Schonbrunn din Viena, călătorie în timp

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

5 Comments

 • Madalina

  Trenul de la aeroport până în bari e acelasi cu Metro Line ? Merg in bari lună aceasta si mi s.a spus că din aeroport trebuie să iau Metro Line până în bari la stația BARI QUINTINO SELLA

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna Madalina,
   In Bari nu exista metrou, iar statia despre care imi spui este una de tren. Trag concluzie ca la tren s-a referit persoana respectiva.

   Reply
 • Madalina

  Mulțumesc

  Reply
 • Madalina

  Si inca o intrebare …. in bari există plajă ?

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: