Traseu ușor în Munții Bucegi, numai bun pentru o plimbare

 • octombrie 23, 2016
muntii bucegi traseu usor

Iată o recomandare de traseu ușor în Munții Bucegi, ce se poate face într-o singură zi: Gura Diham-Diham-Poiana Izvoarelor-Gura Diham.

Pentru că sunt un începător în ale muntelui, dar am o dorință uriașă de a descoperi frumusețile naturii, am mers în mijloc de toamnă pe un traseu minunat din Munții Bucegi.

Traseu ușor în Munții Bucegi-durată

Dacă ar fi să adun orele indicate pe marcaje, ar fi un traseu de vreo 3 ore. Noi ne-am oprit de atât de multe ori să privim în jur, încât am petrecut cam 5 ore pe cărări de munte.

Dar hai șă-ți spun câteva lucruri despre traseu!

Cum ajungi pe traseul Gura Diham-Diham-Poiana Izvoarelor-Gura Diham

cu mașina

După ce am trecut de gara din Bușteni venind dinspre București, am virat stânga spre “Cabana Gura Diham”. Am parcurs cam 15 minute cu mașina pe un drum aflat în reabilitare… Sunt destul de multe gropi, dar nu e nimic de speriat chiar dacă mașina este joasă.

Pentru a intra cu mașina în această zonă se plătește o taxă ecologică de 10 lei.

cu trenul

Din fericire acest traseu este unul accesibil, putându-se ajunge cu trenul până în Bușteni. Din gară mergi pe jos cam 40-50 de minute până la Cabana Gura Diham, urmărind semnele de pe traseul ce pornește încă din oraș.

Traseu Cabana Gura Diham-Cabana Diham

Am lăsat mașina în parcarea gratuită de la Cabana Gura Diham și am pornit la drum. Am urcat încet, încet cea mai dificilă parte a traseului-un mic deal abrupt ce te întâmpină chiar de la primii pași.

Greu n-a fost, iar frumusețea pădurii învăluită în ceața deasă i-a dat un farmec aparte…

Mersesem prin pădure cam o oră și jumătate admirând natura, atât cât puteam vedea prin ceața deasă… Mă gândeam la un moment dat, mai în glumă, mai în serios, că dacă vreun Moș Martin este prin zonă, nici n-am cum să-l zăresc de la distanță… 🙂

20161022_202805

Am mers așa până când am ajuns într-o poieniță (Șaua Baiului) aflată la 30 de minute de Cabana Diham. Acolo ne-am trezit cuprinși de un vânt aprig ce-mi ajungea până în oase, iar norii erau atât de joși încât ne era greu să urmărim semnele de pe traseu.

Continuându-ne drumul spre Cabana Diham, am intrat din nou în pădure când, la un moment dat, mare mi-a fost bucuria!

Soarele a ieșit brusc din nori și-a luminat întreaga zonă, dezvăluind peisaje de o frumusețe incredibilă! Norii alergau prin văi, mânați parcă de o mână invizibilă… Soarele accentua culorile frunzelor arămii, crestele munților pline de zăpadă se întrezăreau în depărtare… Cerul era albastru și completa perfect acest tablou! Un spectacol de culoare de care nu mă puteam sătura!

Am stat minute bune cu ochii în zare, întinși pe iarbă, bucurându-ne de toată frumusețea ce ne înconjura.

Am coborât apoi până la Cabana Diham și ne-am umplut sticlele cu apă rece de la fântâna din curte.

Cabana era plină de copii ce alergau de colo colo, iar părinții lor se bucurau de aerul curat savurând liniștiți o ceașcă de cafea.

Traseu ușor în Munții Bucegi-Cabana Diham-Cabana Poiana Izvoarelor

De la Cabana Diham am făcut cale întoarsă până în poienița despre care-ți spuneam ceva mai devreme. De acolo am mers spre Cabana Poiana Izvoarelor.

Soarele se ascunsese printre nori și din când în când mai trimitea câte o rază ce mângâia parcă frunzele copacilor. Era un spectacol magic de lumină și culoare.

Spre încântarea noastră am întâlnit numeroase puncte de bel-vedere pe acest traseu. Am fost întâmpinați din când în când și de câteva pârâiașe… Nu e de mirare deci, de ce se numește Poiana Izvoarelor.

Traseu ușor în Munții Bucegi: Cabana Poiana Izvoarelor-Cabana Gura Diham

Evident, după ce am mai stat și aici o vreme admirând peisajul, am coborât spre Cabana Gura Diham. Cabana Gura Diham era punctul de unde am și plecat, această ultimă parte părându-mi-se și cea mai ușoară.

E un drum lin prin pădure, de doar 40 de minute. Mare mi-a fost bucuria și admirația când am întâlnit părinți ce le ofereau copiilor de 3-5 anișori bucuria unei călătorii în natură.

Acest traseu poate fi considerat ca un triunghi. Pleci și te întorci în Gura Diham, parcurgând și cele două puncte de pe traseu: Diham și Poiana Izvoarelor.

Dacă vrei să faci o călătorie mai scurtă, poți să mergi pe una dintre variantele: Gura Diham-Diham sau Gura Diham-Poiana Izvoarelor și să te întorci pe același drum.

Despre traseul Gura Diham-Diham a povestit tare frumos Andreea în acest articol și-a postat niște fotografii ce te îmbie să pornești la drum numaidecât!

Tu ce alt traseu ușor în Munții Bucegi, ne-ai putea recomanda?

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

5 Comments

 • Calatorii de Weekend

  Salutare Andreea!
  Îmi place mult cum scrii și mă bucur că mă pot inspira și informa din articolele tale pentru călătoriile mele! 🙂

  Reply
 • Calatorii de Weekend

  Ha, ha! “Panta prostului” Oare de ce? :)))
  Da, nu stiu cum tre’ sa merg ca sa fiu in timpii de pe indicatoare, de aceea pentru mine sunt mai mult orientative…
  Natura a fost foarte frumoasa, eu n-am facut decat sa apas pe “butonul” telefonului. Multumesc si ma bucur ca am putut reda macar o mica parte din frumosul ce ne-a inconjurat. 🙂

  Reply
 • dianaturcu2016

  Ce poze superbe!! Ceata a ajutat sa para totul magic! 🙂

  Reply
 • serpasuldecornesti

  de la Malaiesti spre Padina Crucii e un traseu fain ( 25 de minute), iar in Padina se deschide o priveliste cu intreaga caldare a Malaiestiului;-) recomand toamna

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: