Excursie de weekend în România

  • aprilie 16, 2018

Să ne mai plimbăm și prin România zic! Hai să vedem ce excursie de weekend ai putea face prin țărișoara noastră și ce locuri deosebite ai putea descoperi!  Acum, în funcție de locurile pe care deja le-ai văzut ori de stilul tău de călător, îl poți adapta după propriul plac.

Este un traseu ce cuprinde unele dintre cele mai vizitate și apreciate locuri din România. Așa că, dacă încă nu le-ai descoperit, iată un mic itinerariu. 🙂

Castelul Peleș

Probabil că nu este român care să nu știe faptul că Peleșul a fost construit din dorința lui Carol I pentru a-i servi ca reședință de vară. Acesta a fost și locul în care a copilărit și din care a fost trimis mai apoi în exil Regele Mihai I.

Nu te mulțumi să privești doar exteriorul castelului, o vizită la Castelul Peleș te va face să privești cu alti ochi acest loc.iarna la castelul peles

Atenția ta o merită și Castelul Pelișor, aflat în imediata apropiere.

Babele și Sfinxul din Bucegi

Dacă vremea-i bună și telecabina din Bușteni circulă, urcă până suuus la Babe și stați la o șuetă! 🙂
Odată ce ai ajuns la Babele, Sfinxul te așteaptă și el câțiva metri mai încolo.

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov a fost construită în anii 1300 și a avut rol de apărare împotriva năvălitorilor. În zilele noastre Cetatea este una dintre cele mai bine păstrate fortărețe din toată zona Transilvaniei, iar turiștii pot vizita în interiorul ei și un muzeu de artă feudală.

Dacă ești cu cei mici, probabil că vei vrea să faci o vizită și în Parcul cu dinozauri, numit Dino Parc.

Castelul Bran

Dracula, vampiri, groază…și mult usturoi! Doar în cărți. 🙂

În realitate, în castel vei găsi colecții de ceramică, armuri și mobilier, cât și numeroase obiecte ce amintesc de Regina Maria.

Zona Moieciu

Zona asta este atââât, dar atât de frumoasă! Nu trebuie să ai neapărat un obiectiv turistic de bifat aici. Munții, priveliștile, casele… totul formează un peisaj ce nu te va lăsa indiferent. Dacă nu te cazezi aici, măcar treci cu mașina pe acele drumuri și-o să te convingi de frumusețea locului!

excursii de weekend in romania

Cheile Dâmbovicioarei

Un loc neștiut de mine până nu demult… Fiind totuși în zona Moieciu, am zis să dăm o fugă și până-n chei, să vedem ce-s cu ele… Și da, locul este incredibil de frumos!

Primul gând a fost să le compar cu Cheile Bicazului, însă… nop! Știi vorba aia, nu poți să compari mere cu pere!

cheile dambovicioarei

Peștera Dâmbovicioarei

Odată ce ajungi în Cheile Dâmbovicioarei pregătește-te ca al tău traseu prin ale țării noastre meleaguri să continuie la fel de frumos! De data asta vei merge în subteran și vei vizita o peșteră formată acum mai bine de 15.000 de ani!

Frumoasă peștera, însă ghidul i-a dat tot farmecul! Noi am fost aici vara și-am avut un ghid-voluntar, cu copilaș de vreo 10 ani, plin de energie și entuziasm. Citește aici toată experiența-Peștera Dâmbovicioara și un ghid inedit

Dacă te hotărăști să vizitezi toate aceste locuri într-o excursie de weekend (sau un weekend prelungit), uite cam așa ar putea arăta traseul tău, conform Google Maps…

Călătorii minunate-ți doresc!

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: