Târgu Neamț-obiective turistice

  • 20 decembrie 2017
targu-neamt-obiective-turistice casa memoriala

În Târgu Neamț diversitatea și mixul obiectivelor turistice te poartă dintr-un secol în altul și dintr-o stare în alta! De la Cetatea Neamțului unde parcă-l vezi pe Ștefan conducând-și ostașii în luptele cu năvălitorii, la chicotele vesele și pline de năzdrăvănii ale lui Nică pe care-l regăsești în casa de la Humulești… De la mânăstirile cu oaza lor de liniște duhovnicească de-ți intră în suflet și te fac sa te simți mai aproape de Dumnezeu… toate ți se lipesc de suflet!

Hai să vedem așadar, ce ai putea să vizitezi într-o călătorie de weekend în acest micuț, dar frumos loc din România!

Târgu Neamț-obiective turistice din împrejurimi

Cetatea Neamțului

La doar câteva minute de centrul orașului Târgu Neamț, urmărind indicatoarele, se află Cetatea Neamțului. Aceasta a fost construită din ordinul lui Petru I și fortificată în vremea lui Ștefan cel Mare.

În interiorul Cetății poți vizita camera de taină, bucătăria, biserica, cât și multe alte încăperi ce poartă încă aerul acelor vremuri…

Cetatea oferă și o frumoasă priveliște asupra satelor și pășunilor aflate în zonă și este un important punct turistic care trebuie vizitat neapărat odată ce ai ajuns în județul Neamț.

 

Casa Memoriala Ion Creanga din Humulești

Este o căsuța din bârne acoperite cu lut, cu încăperi micuțe,  frumos amenajate cu obiecte din povestirile lui Creanga! Războiul de țesut, covățica pentru copil mic, sfoara cu motocei “de crăpau mâțele jucându-se cu ei”, numeroase cărți și scrisori din vremea marelui povestitor… Pe toate le găsești neschimbate în casa copilăriei lui Creangă.

 

Parcul Tematic Ion Creanga

În imediata apropiere a Casei Memoriale se află “Parcul Tematic Ion Creanga”. Încă de la intrare am fost întâmpinați de mătușa Măriuca “c-o jordie-n mână”, de caprele râioase ale Irinucăi și de “Ursul păcălit de vulpe”. Multitudinea personajelor din curtea parcului tematic, readuse parcă la viață, m-au dus cu gândul la copilărie și la momentele în care auzeam de năzbâtiile lui Nică al lui Ștefan a Petrei.

 

Rezervația de Zimbri-Dragoș Vodă

Pentru o scurtă întoarcere la natură, la aproximativ 10 km de Târgu-Neamț este o frumoasă rezervație de zimbri. Pe lângă aceste animale protejate, rezervația adăpostește și fazani, păuni, mistreți și căprioare.

 

Ei… și uite că după ce ne-am întors cu gândul la vremurile și inocența copilăriei, am continuat călătoria prin Târgu Neamț, vizitând frumoasele mănăstiri ale zonei.

Citește și:

Excursie la Cazanele Dunării

Traseu ușor în Munții Bucegi

Vizitarea Peșterii Dâmbovicioara

Mănăstirea Neamț

Mănăstirea Neamț este un lăcaș semeț, ce a stat neclintit în calea timpului și a ”vrăjmașilor necredincioși”! Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova, fiind ctitorită din porunca voievodului Ștefan cel Mare.

 

Mănăstirea Agapia 

 Dacă ar trebui să caracterizez acest loc doar prin două cuvinte, acestea ar fi liniște și splendoare! Mare ne-a fost bucuria când am intrat în biserică și o măicuță explica unui grup de turiști istoria acestui impresionant locaș! Ne-am alăturat și noi grupului și ne-am lăsat purtați înapoi în timp, privind necontenit interiorul bisericii.

Construită în secolul XVII, mănăstirea își are numele de la călugărul Agapie ce construise în zonă o bisericuță de lemn. Pictura din această bijuterie arhitecturală a fost realizată Nicolae Grigorescu în anul 1858! E splendidă, crede-mă!

În cadrul mănăstirii am vizitat colecția de artă religioasă cât și biblioteca ce cuprinde cărți și manuscrise din vremuri străvechi.

 

Mănăstirea Văratec

Această mănăstire are hramul ”Adormirea Maicii Domnului” și este amplasată într-un cadru natural plin de pomi și trandafiri! Așezată la aproximativ 12 km de Târgu Neamț, aceast așezămând a fost construit nu din porunca unui voievod, ci din osteneala maicilor din acea zonă, la începutul anilor 1800.

 

Târgu Neamț-obiective turistice – așezarea lor pe hartă

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: