Berlin-atracții turistice

  • iunie 6, 2016

Cum biletele de avion către acest oraș sunt în permanență la un preț foarte bun, eu sunt de părere că, dacă nu ai vizitat încă acest oraș, ar trebui să-l incluzi pe lista ta de călătorii de weekend! Mai jos ți-am pregătit o listă cu cele mai vizitate obiective turistice, prețul biletelor de intrare cât și poziționarea lor pe hartă. Ce zici, îl iei in considerare? 🙂

Porta Brandenburg (Brandenburger Tor) -construită în secolul XVIII ca simbol al păcii, a devenit în timpul Războiului Rece simbolul divizării Berlinului, Poarta aflându-se la granița dintre Berlinul de Est și cel de Vest. În zilele noastre Poarta Brandenburg este un important punct de atracție turistică, simbolizând reunificarea Berlinului. Este situată la capătul estic al parcului Tiergarten. Intrarea este liberă.

Parlamentul German (Reichstag )această clădire este situată în imediata apropiere a Porții Brandenburg și reprezintă un alt punct de importanță istorică. Domul de sticlă este unul dintre punctele de atracție pentru turiști, aceștia putându-l vizita gratuit.

Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm-este amplasată în capătul opus al Parcului Tiergarten, adică în latura sud-vestică, monument ce mai păstrează și astăzi semnele celui deal II-lea Război Mondial când aceasta a fost grav avariată.  În turnul avariat sunt expuse diferite obiecte bisericești și fotografii din perioada războiului, iar în turnul din fier beton aflat în imediata apropiere află că este o biserică, construită ca un ”contrast al timpurilor”. Intrarea este liberă.

b1

Coloana Victoriei (Siegessäule)-în mijlocul Parcului Tiergarten, pe drumul ce duce către Poarta Brandenburg și alte numeroase obiective turiștice, vei observa cu siguranță această impresionantă coloană ce reprezintă victoria Germaniei în diferite războaie purtate în secolul XIX.

Biletul de acces costă 5€, însă dacă vizitezi orașul într-o perioadă mai aglomerată, este posibil să te cam înghesui cu alți turiști pe scările înguste și în spirală până vei ajunge în vârful Coloanei pentru a privi orașul de sus.

Catedrala din Berlin (Berliner Dom)aflată nu departe de Poarta Brandenburg, pe Insula Muzeelor, această catedrală a fost și ea grav avariată în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, fiind reabilitată și redeschisă turiștilor în primii ani după 1990. Ca principal punct de atracție al acestei catedrale este orga cu cele peste 7000 de țevi ce datează de peste 100 de ani.

Biletul de intrare costă 7€ pentru adulți și 5€ pentru elevi, studenți si pensionari.

IMAG1109.jpg

Memorialul Holocaustului- monument menit să comemoreze moartea a milioane de evrei uciși de regimul nazist, este construit din 2711 de lespezi de ciment, de dimensiuni diferite, iar o plimbare printre aceste ”pietre de mormânt” neinscripționate nu te va lăsa indiferent. Acest Memorial este amplasat foarte aproape de Poarta Brandenburg, iar accesul este gratuit, la orice oră din zi și din noapte.

IMAG1098

Turnul TV din Berlin-are o înălțime de peste 360m și reprezintă un excelent punct de bel-vedere, fiind cea mai înaltă construcție din oraș. Două ascensoare stau la dispoziția turiștilor dornici să privească orașul de sus, iar în sfera turnului se află un restaurant.

Biletele de intrare încep de la 13€ pentru adulți și 8.50€ pentru copii, în funcție de ora de vizitare.

Parcul Tiergarten-este situat în centrul Berlinului și-l poți străbate lejer, în drumul tău spre obiectivele turistice, fiind și o oază de liniște și relaxare pentru berlinezi.

Zidul Berlinului ( Berliner Mauer)-ridicat în timpul Războiului Rece pentru a despărțit orașul în două părți-Berlinul de Est și Berlinul de Vest, împiedicându-i astfel pe est berlinezi să fugă în Germania Federală. Acest zid a fost distrus în 1989, iar bucăți din acesta mai pot fi văzute între Warschauer Strasse si Ostbahnhof (cele mai multe plăci), cât și în Potsdamer Platz și alte locuri din oraș.

Ca să-ți faci o idee despre cum sunt poziționate obiectivele turistice unele față de altele și a-ți fi mai ușor să ajungi la ele, te invit să accesezi acest link.

Cam acestea sunt propunerile mele pentru o călătorie de weekend în Berlin, iar dacă mai poți aloca o zi călătoriei tale, este musai să dai o fugă până în Postdam, să vezi Palatul Sanssouci cu ale lui grădini fermecătoare.

Citește și:

Grădinile Palatului Sanssouci din Potsdam

Lacul Como-excursie de o zi din Milano

Excursie la Cazanele Dunării

IMAG1208.jpg

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: