Sfaturi pentru o călătorie reușită

  • decembrie 18, 2016

Indiferent dacă pornești într-o călătorie de weekend sau într-o vacanță, cu siguranță îți dorești ca acea experiență șă fie una plăcută, de care să te poți bucura din plin! De cele mai multe ori stă în puterea noastră ca lucrurile să meargă bine și depinde foarte mult atât de modul în care abordăm fiecare situație cât și din unghiul din care alegem să privim. Iată deci, câteva lucruri de care eu încerc să țin cont atunci când pornesc la drum, spre noi orizonturi!

Ia-o încet! Deși îți dorești să vezi cât mai multe locuri, nu alerga de la un obiectiv la altul, doar pentru a le bifa! Acordă-ți timp pentru a te bucura de peisaj, ia loc pe iarbă sau la o terasă și uită-te-n jur, observă oamenii și modul lor de a trăi, respiră adânc aerul locului în care te afli… Până la urmă ești în vacanță, fie ea și de câteva zile, așa că bucură-te de fiecare moment.

Nu te stresa! Și ce dacă ai pierdut autobuzul,  va veni altul! Și ce dacă nu ai apucat să vizitezi tot ce ți-ai propus? Este un bun motiv să revii pe acele meleaguri. Doamna de la magazin nu înțelege limba engleză? Nu-i nimic, folosește-te de limbajul corpului… Vrei să nu pierzi avionul? Pleacă devreme spre aeroport!

Adresa hotelului! Asigură-te că ai la îndemână adresa hotelului în care vei sta, cât și lista cu mijloacele de transport ce te vor duce până acolo. Pentru mai mult confort poți să-ți setezi încă de acasă toate datele pe o aplicație de genul Google Maps. Tot ce trebuie să faci mai apoi este să-i urmezi instrucțiunile.

Asigurare de călătorie! Mai bine să fie și să nu ai nevoie de ea, decât invers! Nici nu știi cum te pomenești cu vreo durere de una alta și ai nevoie de îngrijiri medicale. Da, e unul dintre cele mai aiurea lucruri ce i se poate întâmpla unui om în vacanță, dar trebuie luat și acest aspect în considerare. Pentru confortul tău psihic, fă-ți o asigurare, se poate face şi online și costă doar câteva zeci de lei.

Ia-ți cu tine strictul necesar! Dacă vrei să ai o mai mare libertate de mișcare, să nu pierzi ore întregi cu împachetat/ despachetat/ reîmpachetat, ia cu tine doar lucrurile de care crezi că vei aveam într-adevăr nevoie și verifică prognoza meteo înainte de a pleca la drum.

Acceptă neprevăzutul! Când lucrurile nu se întâmplă așa cum ți-ai propus sau ți-ai imaginat, nu intra în panică și nu te întrista. Până la urmă asta înseamnă să călătorești…să descoperi și să accepți noul, necunoscutul în viața și în sufletul tău.

Be open minded! Privește-i pe cei din jur și încearcă să le înțelegi cultura, obiceiurile, portul, fără să-i judeci! De cele mai multe ori curiozitatea ne face să pornim la drum, spre noi orizonturi, așa că, ce farmec ar mai avea călătoria dacă toți am fi și ne-am comporta la fel?

Fii deschis și învață din fiecare experiență!  🙂

Lungă ar trebui să fie lista cu recomandări pentru o călătorie reușită și multe ar fi de spus pentru că nu există o rețetă perfectă, universal valabilă! Așa că, hai să încercăm marea cu degetul și să completăm lista cu recomandări împreună! Aștept cu drag mesajul tău! 🙂

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Călătorii de Weekend!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: