Ce poți vizita în 3 zile pe Coasta de Azur

  • 14 decembrie 2023

Pornim la pas prin minunata Coasta de Azur avand la dispoziție 3 zile pline, fara treziri matinale pt zboruri cu avionul, fara aspecte logisitce de care a trebuit sa ne ocupam la venire și plecare.

Așa dar, hai să îți povestesc ce am ales noi să facem în cele 3 zile pe care le-am avut la dispozitie pentru a descoperi frumusețile din Sudul Franței.

Trebuie să îți spun încă de la început faptul că noi am vrut să avem o vacanță cât se poate de relaxantă alături de copii, fără să avem neapărat în minte bifarea unor liste cu obiective turistice. Dacă și tu îți dorești asta (sunt convinsă că nu-ți dorești să mergi în vacanță ca să te stresezi, nu? 🙂 ) atunci, hai să îți povestesc cum am procedat noi:

Ce să faci pe Coasta de Azur-Ziua 1- Nisa

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais este un obiectiv turistic în sine. Kilometri întregi în care te poți plimba în voie pe faleză, admirand fie marea de un albastru aparte, fie avioanele ce se pregatesc de aterizare, fie cladirile superbe ce se așează în linie, de-a lungul șoselei frumos “flancate” de palmieri. O imagine superbă de vacanță ce te va cuprinde negreșit!

Plajele din Nisa

Și dacă tot pomeneam de marea cea albastră și înspumată, să îți spun neapărat și despre plajele din Nisa. Vizitând coasta de Azur în minivacanța de 1 decembrie, nu a fost cazul să ne gândim la plajă, însă chiar și așa, mulțimea de pietre și pietricele ne-au ținut ocupați ore bune la malul mării. Ce castele și ce fortărețe am învățat să construiesc din pietre și nisip în vacanța asta…ehe, am noi deprinderi! 🙂

Acum, nu știu cât sunt pietrele astea de confortabile dacă vrei să te întinzi pe ele să faci plajă în sezonul estival, dar bănuiesc că ți-ar da ceva de furcă.

Colline du Châteaux

Hopa sus pe colină pentru a vedea orașul și marea de sus! Urcarea o poți face la pas sau gratuit cu liftul. Acesta din urmă se gasește pe Google Maps cu numele de Ascenseur du Château și este în apropierea semnului cu #ILOVENICE.

De cum s-au deschis ușile liftului, marea cea albastră ni s-a așternut în față, iar doi pași la dreapta, Nisa aștepta parcă să ne surprindă cu o noua priveliște.

Cascada de pe Colline du Châteaux

Am mai urcat câteva trepte admirând frumusețea locului, apoi am descoperit cascada de pe Colline du Châteaux. O încântare atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici.

Coborând ușor spre ascensor, locul de joacă amenajat pe Colline du Chateaux s-a dovedit o atracție de care copiii s-au bucurat tare mult… și noi de bucuria lor!

Ziua s-a încheiat cu un superb apus vazut de sus şi cu o ultimă plimbare pe faleză.

Piața Massena o mentionez pentru că am văzut-o doar în trecere, cu maşina. Cineva mic şi dulce ațipise în maşină aşa că ne-am continuat plimbarea admirând totuşi minunata fântână arteziană.

Ce să faci pe Coasta de Azur- Ziua 2- Monaco

Puteam ajunge in Monaco fie mergând pe autostradă, fie pe drumul cu o singură bandă pe sens ce şerpuieşte pe coastă. Deja probabil că bănuieşti ce drum am ales să urmăm! Toată coasta este atât de frumoasă… marea albastră în dreapta, iar in stânga drumului case superbr cocoțate pe coline! Un peisaj minunat ce nu trebuie ratat!

Odată ajunşi în Monaco am rămas surprinşi de toate clădirile construite una în spatele celeilalte (etajate), iar pe alocuri, erau pasaje subterane ce treceau pe dedesuptul cladirilor. Frumos, impresionant să vezi cum se poate construi pe o palma de pământ şi aceea în stâncă. Un alt aspect ce m-a impresionat au fost cladirile, extrem de ingrijite, fără nicio urmă de degradare. Implecabil era totul. Iahturile şi maşinile scumpe erau şi ele acolo, dar cumva ma aşteptam să văd tot luxul acesta.

Muzeul Oceanografic din Monaco

Primul nostru obiectiv turistic pe care l-am vizitat (exceptand faptul că Monaco e însine o atracție) a fost Muzeul Oceanografic! Minunata lume din adâncuri ne-a cucerit pe toti! Rechini, steluțe, pisici şi căluți de mare, caracatițe şi ţestoase sunt doar câteva dintre vețuitoarele marine pe care le poți descoperi. Las mai bine pozele să vorbească de la sine.

La etaj erau proectiile interactive. O combinație între imagini şi sunete ce, pe alocuri, recunosc, mi-au dat fiori. Aveam senzația că mă aflam într-adevăr la Polul Nord, printre urşi polari şi pinguini.

Muzeul Oceanografic este o cladire istorică ce este construită la malul mării, pe o stâncă, iar priveliştea de pe terasă şi de pe acoperişul muzeului sunt impresionante. Fiind in extrasezon, toate punctele de belvedere erau libere,iar noi ne-am putut bucura de ele pe îndelete.

Jardins Saint-Martin

În apropierea Muzeului este Jardins Saint-Martin. Un parc liniştit, pe colină cu numeroşi arbuşti impresionanți, cactuşi care mai de care mai interesant, flori multicolore, mici lacuri artificiale cu peştişori viu colorați şi statui.

Palatul Princiar din Monaco

Nu departe este şi Palatul Princiar, reşedința oficială a Prințului de Monaco. De acolo de sus ai parte de o privelişte impresionantă asupra întregii zone.

După ce am luat maşina din parcarea Muzeului Oceanografic am pornit pe strazile oraşului, “pierzându-ne” printre cladirile impresionante. Monaco este într-adevăr un loc ce merită descoperit odată ce ajungi pe Coasta de Azur, iar faptul că a fost o zi însorită i-a accentuat farmecul.

Ce să faci pe Coasta de Azur-Ziua 3 -Cannes

Eeei, uite că dimineața a început cu o ploaie zdravănă, dar din fericire s-a oprit odată ce am terminat micul dejun. A fost o zi mohorâtă, însă toți norii ce aveau să coboare printre munți şi culoarea pe care a căpătat-o marea, aveau să ne ofere noi peisaje minunate!

Prima oprire a fost la Palatul Festivalurilor de la Cannes. Ne-am plimbat apoi pe plaja din fața acestuia apoi pe faleză admirând yahturile trase la mal.

Ne-am întors la maşină şi am urcat apoi până sus la Muzeul Explorării Lumii. Ne-am bucurat de priveliştea asupra oraşului şi ne-am odihnit picioarele stând pe băncuțele aşezate în punctele de belvedere.

Seara, când ne-am întors din Cannes, mergând spre Nisa am găsit întâmplător o plajă superbă! Valurile mării se izbeau cu putere de stânci, aducând la mal cele mai frumoase pietricele! Page des Maurettes se numeşte. A fost un mod extrem de plăcut şi relaxant de a încheia vacanța noastră pe Coasta de Azur!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: