Călătorie de weekend în Vama Buzăului la Pastel Chalet

  • 6 februarie 2018
Iarna la Pastel Chalet din Vama Buzaului

Am descoperit în România un loc despre care vreau să-ți povestesc neapărat! Un loc în care liniștea naturii, aerul curat de munte și ospitalitatea gazdelor se îmbină armonios, oferindu-ți un minunat sentiment de relaxare și bucurie…

Aici este locul în care ți se oferă nu doar o noapte de cazare, ci o adevărată experiență, iar eu cred că noi, turiștii, asta căutăm… Experiențe! Plimbări cu sania trasă de cai, vizite la rezervația de zimbri, drumeții montane, focuri de tabără, ateliere de creație pentru copii… acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face aici! Tot ce trebuie să faci este să lași grijile deoparte și să te bucuri de moment!

Unde este acest loc?

Locul este situat la 50 km de Brașov și 15 minute de Întorsura Buzăului, în Rezervația Naturală Munții Ciucaș, iar numele lui este Pastel Chalet.

Pensiunea pastel chalet

Natură, munte, aer curat…liniște…

Odată ajuns aici, natura îți bate la geam și n-ai cum să nu deschizi larg ferestra, s-o lași să-ți intre în suflet… să te bucuri de faptul că ești înconjurat de copaci înalți și învăluit de ciripit de păsări, departe de orice semn de așa-zisă civilizație!

Liniște și armonie… asta am simțit în cele 2 zile petrecute-n colțișorul ăsta de natură! Două zile în care toată agitația și stresul orașului în care trăiesc erau parcă departe… tare departe!

Liniște…

Plimbări în natură cu sania trasă de cai.

Acum, am o întrebare pentru tine! Când ai mers ultima oară cu sania trasă de cai? Dar cu căruța? În cazul meu, răspunsul ar fi… prin copilărie…

Cum, în locușorul despre care-ți povestesc, zăpada era din belșug, gazdele noastre ne-au oferit bucuria de a merge cu căluții prin pădurea plină de brazi! Doi cai mândri de munte au fost puși în ham și ne-au plimbat mai bine de 2 ore prin natură, mergând ba la pas, ba la trap…

Mândri, blânzi și frumoși căluți
La trap prin natură

Râsetele și voia bună ne-au înconjurat pe tot parcursul călătoriei… Deși nu ne cunoșteam cu ceilalți turiști, atmosfera era atât de relaxată încât nu puteai să nu te împrietenești cu cel de lângă tine.

Căluții, oamenii și natura

Să mai menționez oare și de peisajele de poveste întâlnite pe traseu și de faptul că la final ne-am putut sui pe căluți? 🙂

Peisaje din călătoria prin natură
Pârâul Dălghiu, sub plapuma iernii
Ea este Olga, fetița cea blândă și frumoasă

Ah, și să-ți mai spun că atunci când am făcut o oprire pe traseu, gazdele noastre s-au asigurat că vinul fiert și ceaiul fierbinte ne vor încălzi mâinile și picioarele înghețate! Un gest simplu, dar care contează atât de mult! 🙂

Hai pe pârtia la săniuș!

Aici este locul în care te poți bucura de iarnă ca în copilărie! Nu contează vârsta, toată lumea e binevenită pe derdeluș! Gazdele au sănii din belșug și tot dealul e numai al nostru! 🙂

Pârtieeee!
Ups, n-au ținut frânele!

Părinți cu copii, bunici cu nepoți, tineri și adolescenți, toți au de treabă pe derdeluș! De la războiul bulgărilor de zăpadă aruncați în tabăra „inamică”, la trenulețul făcut din sănii condus de „căpitan”… la oamenii de zăpadă mai mari decât piticii care au muncit din greu la construirea lor… toate aceste jocuri ale copilăriei prind viață în acest minunat colțișor din România! Zăpadă să fie, că buna dispoziție vine negreșit!

La zăpadă, cu mic, cu mare!
Mă laud cu munca altora! 🙂

În lumina focului de tabără!

Imaginează-ți cum e să privești cerul plin de stele, să respiri adânc aerul curat de munte și să privești miile de scântei de foc ce se pierd în noapte luându-ți cu ele parcă toate grijile…

Cât este de frumos să te bucuri de lucrurile simple!

Plimbare la Rezervația de Zimbri.

Tot în Vama Buzăului, la o aruncătură de băț de pensiunea despre care-ți povestesc este și una dintre puținele rezervații de zimbri din țară! O mulțime de zimbri, cerbi și o ciută sunt îngrijite cu atenție în rezervația numită Valea Zimbrilor.

Zimbri din Rezervația Valea Zimbrilor

Am fost o experiență minunată căci gazda noastră, Enisa, ne-a însoțit în rezervație oferindu-ne o mulțime de informații despre loc și animăluțe.

Și dacă tot am pomenit de animăluțe, în Valea Zimbrilor o să-l întâlnești și pe cerbul Petrică! El te va saluta negreșit prin gard, sperând că poate, poate va capătă de la tine vreun morcov. Ehe, s-a ocupat Enisa și de asta și ne-a aprovizionat pe fiecare cu bunătăți pentru cerbi și zimbri, iar copii erau în culmea fericirii! 🙂 Tot Enisa ne-a povestit și telenovelele dintre zimbri… Adevărate jocuri de putere și iubiri neîmpărtășite… dar nu ți le mai spun… te las pe tine să le descoperi!

El este Cerbul Petrică
Joacă sau luptă pentru putere?

Plimbare la Cascada Urlătoarea.

În ultima zi a șederii noastre, înainte de plecare, am trecut și pe la Cascada Urlătoarea, aflată tot în zonă. De fapt, sunt 2 cascade ce, iarnă fiind, n-au prea avut ele multă apă, însă peisajele pe care le ai până la cascade… sunt superbe! Sper ca fotografiile să redea măcar puțin din frumusețea zonei!

Natura și frumusețile ei
Cascada Urlătoarea
Cu ochii pe dealurile din Vama Buzăului
În drum spre Cascada Urlătoarea

Bunătăți locale, pentru mic și pentru mare!

Tot ce trebuie să faci este să te decizi asupra produselor servite à la carte! Mâncarea este foarte gustoasă, și proaspăt gătită! Hmmm…. încă mi-a rămas gândul la peștele din păstrăvăria aflată nu departe de ei, la cârnăciorii preparați la măcelăria din zonă, la delicioșii cartofi ciobănești și la tortul cu ciocolată de casă… Dacă aș fi fost vegetariană cred că n-aș fi avut de ce să mă plâng! Gazdele s-au gândit și la o astfel de variantă în meniu!

Delicii dulci

Și știi ce mi-a plăcut tare mult? Faptul că toate bunătățile astea erau servite într-un cadrul amenajat cu mult gust, iar chelnerii erau foarte amabili și mereu cu zâmbetul pe buze! Unde mai pui faptul că atmosfera era întreținută de trosnetul lemnelor ce ardeau zdravăn în șemineu!

Restaurantul Pastel Chalet
Relaxantă atmosferă

Camerele spun și ele o poveste

Decorate minimalist, cu teme florale pictate manual, camerele urmăresc aceeași linie a simplității și a relaxării pe care ți-o oferă zona. De ce spun că oferă o poveste? Pentru că fiecare încăpere poartă un nume și este aranjată în același ton.

Noi am stat în “Apă de Izvor” și știi la ce m-am gândit? Că este un izvor dătător de relaxare și voie bună! 🙂

Camera are un aspect rustic
Motive florale pictate manual
Sufrageria, locul comun de recreere

Și iarăși revin la ce spunem la începutul articolului! Nu doar că am primit o cameră foarte curată, bine încălzită, cu o splendidă priveliște către munte, ci am primit un crâmpei de poveste!

Priveliștea din camera Apă de Izvor

Fiind într-un loc retras de lume, fără utilități, gazdele au creat oaspeților tot confortul de care aceștia au nevoie și, deși nu m-aș fi așteptat, am avut si semnal la telefon în zona recepției și internet în toată pensiunea.

Ce alte experiențe mai poți avea la Pastel Chalet?

În anumite perioade ale anului aici au loc tabere și ateliere de creație pentru copii, desfășurate sub coordonarea unor specialiști în arte plastice și psihoterapie.

De aici se mai poate pleca și pe diferite trasee montane, la pas sau pe două roți, iar vara am înțeles că se organizează adevărate mese câmpenești în natură! Trebuie să recunosc că mi-au cam stârnit curiozitatea și-aș vrea să văd cum arată locul acesta și-n anotimpul călduros! 🙂

Pentru momentele ploioase ori serile în care vrei să te distrezi cu cei dragi, ai la dispoziție o mulțime de jocuri de societate.

În plus, curtea e plină cu animăluțe jucăușe! De la căței frumoși de munte, la iepurași ce înfulecă neîncetat din bunătății!

Cel mai norocos cățeluș
Gata să se ia la trântă cu ursul! 🙂
Ronțăilă

Tot în curte este amenajat și un spațiu de joacă pentru copii… Să se poată mititeii zbengui în natură cât e ziua de lungă! 🙂

O parte din locul de joacă

Omul sfințește locul!

Da, vreau să-ți vorbesc și despre oamenii pe care i-am întâlnit și care au creat toată această poveste și ne-au făcut să ne simțim ca într-o familie! Enisa și Bogdan! Ei sunt cei doi tineri ce și-au luat inima-n dinți și-au avut acel curaj de a crea o pensiune așa cum și-au imaginat-o ei! Sunt doi oameni calzi și foarte primitori ce au adunat în jurul lor o echipa la fel de prietenoasă și amabilă… iar asta se simte!

Cum ajungi la Pastel Chalet

Odată ce vei confirma rezervarea, vei primi un e-mail cu variantele de drum recomandate. Asta pentru că uneori, aplicațiile de navigație te pot trimite pe drumuri forestiere nu tocmai plăcute!

Noi am venit din București și, pentru că am vrut să evităm aglomerația de pe Sinaia-Predeal, am mers pe ruta Pătârlagele-Nehoiu-Întorsura Buzăului-Vama Buzăului.

Ultima parte din drum de aproximativ 5 km a fost de drum pietruit, ce a avut pe alocuri gropi ce trebuiau ocolite. Noi avem o mașină mică, de oraș, și ne-am descurcat fără probleme.

Ultima parte de drum pe timp de noapte
Drumul până la pensiune pe timp de zi
Natura e poezie

În rest, tot drumul a fost foarte liber și în condiții bune, iar peisajele sunt minunate. Am trecut și pe lângă Barajul Siriu și uite ce minunăție de priveliște am avut!

Barajul Siriu
Barajul Siriu

Dacă vei ajunge acolo, să-mi spui și mie dacă am avut dreptate cu tot ceea ce ți-am scris și dacă locul acesta este așa frumos cum l-am văzut eu! Iar dacă ai fost deja, aș vrea să-ți știu părerea! 🙂

Dacă vrei să afli mai multe despre Pastel Chalet, poți să arunci o privire pe pagina lor de internet sau îi poți urmări pe Facebook.

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: