Europa

Vacanță în Zakynthos

  • February 4, 2016

Insula albastrului ireal, a testoaselor Careta-Careta, a navei esuate si a multor altor atractii turistice pe placul si pe gustul fiecaruia.

Am ajuns in insula Zakynthos zburand cu un charter Bucuresti-Laganas, capitala insulei. Transportul de la aeroport la hotel s-a facut cu autocarul agentiei si a durat cam o ora pana am ajuns la Alykanas, statiunea unde am avut cazare.

Zona e plina de viata seara, cand toate tavernele si restaurantele sunt deschise. Ziua insa, nu vezi picior de om si nici restaurante deschise.
Oamenii sunt calzi si foarte primitori, iar natura este foarte frumoasa, zona fiind plina de maslini si smochini.

O livada de maslini

Desi am fost in luna august si din pacate a fost si un incendiu de vegetatie pe unul din muntii din apropiere, clima era placuta, nefiind nevoie sa pornim aerul conditionat.

6

Plaja din statiune este placuta si foarte intinsa, apa este curata, iar intrarea in mare este foarte lina, fiind ideala pentru copii, iar taxa pentru un sezlong a fost de 5 Euro pe zi.
Unele locuri de pe plaja erau imprejmuite, iar accesul era interzis deoarece acolo veneau broscutele Careta-Careta pentru a depune ouale. Cele mai multe pot fi vazute insa in Golful Laganas.

Iubitorii de adrenalina puteau inchiria jet sky-uri, grupurile mai mari puteau sa se dea pe asa numitele “babane”… noi am optat insa pentru o tura de paragliding si a fost… suuuper!

Paragliding

In alta zi am cumparat de la una din agentiile locale de turism o excursie catre celebra plaja Navagio. Dar pana la plaja, tot traseul a fost impresionant: grote, pesteri, peisaje de vis!

Blue Lagoon
Blue Lagoon

La un moment dat am ajuns intr-un golf unde s-a putut inota si face snorkeling. Apa era adanca si extrem de clara, incat puteam vedea o multime de pestisori divers colorati ce inotau printre stancile si algele de pe fundul apei! Era atat de frumos incat nu-mi venea sa mai ies din apa… Dar am plecat mai departe, catre obiectivul calatoriei: Navagio Beach!

12
Snorkeling time!
9
Sarituri de la inaltime

Navagio Beach se afla in partea de nord-vest a insulei si este exact ca in pozele pe care le-am vazut de-a lungul timpului pe internet, dar pe care le-am considerat prelucrate. Apa, de un albastru ca cerul senin intr-o zi de primavera, pietricelele albe ce inlocuiesc nisipul de pe plaja, stancile abrupte si corabia esuata pe mal…intregesc acest cadru de poveste.

Navagio Beach

Pe plaja se poate ajunge doar de pe mare, dar o priveliste de sus, de pe stanca, poti avea doar daca vei alege sa calatoresti cu masina sau, poti sa mai cumperi o excursie pentru turul insulei.

Inapoi in statiune acum, unde in apropierea hotelului era o taverna care organiza “Seara Greceasca” asa ca ne-am alaturat si noi petrecerii!

Pe langa mancarea greceasca foarte gustoasa, cativa tineri talentati ne-au incantat cu dansurile lor pline de viata si ne-au facut sa ne ridicam de pe scaun, la dans.

Daca ajungi pe insula cu masina, sau inchiriezi una, iti va fi mult mai usor sa vizitezi celelalte statiuni de pe insula: Laganas, Zante, Argassi si multitudinea de plaje de pe care poti vedea un apus minunat.

No Comments
Leave a Reply