Vacanță în Halkidiki, Sithonia

  • 5 februarie 2016

Am să-ți povestesc în cele ce urmează despre cum a decurs a noastră vacanță în Halkidiki, Sithonia.

Aceasta frumoasa peninsula, Halkidiki, cuprinde 3 brate. Kassandra (care este si cel mai animat),  Muntele Athos (unde sunt celebrele manastiri de pe Muntele Athos) si bratul din mijloc, Sithonia. Despre acesta din urmă o sa iti povestesc. Keep reading! 🙂

Drumul până în Halkidiki din București

Am pornit din Bucuresti, pe la ora 5:00 cu destinatia-Grecia, statiunea Sarti. Drumul ar fi trebuit sa dureze 8, 9 ore, insa, daca mai adaugam cele 3 ore petrecute in coloana de masini formata la granita Bulgariei cu Grecia… a durat de fapt 12 ore.

Prin Bulgaria am mers pe bucati de autostrada si pe drumuri cu o banda pe sens, cu limitare de viteza la 40km/ora, dar dupa ce am intrat in Grecia, am avut autostrada pana aproape de intrarea pe bratul Kassandra. De acolo am facut stanga, spre Sithonia si a urmat un drum serpuitor, cu peisaje superbe ce a durat cam 2 ore pana in Sarti.

Cum arată statiunea Sarti din Halkidiki

Statiunea este linistita si nu vei fi deranjat de muzica din cluburi si nici de claxoanele masinilor. Daca te cazezi fix in centru, tot ce te va putea deranja va fi glasul oamenilor care se plimba pe la magazinele de suveniruri sau rasul celor aflati pe la cate un restaurant.

Iti poti gasi cazare fie apeland la agentiile de turism din Romania, fie pe internet, contactand direct proprietarul, sau prin agentiile de turism din Grecia. In cazul de fata, pentru ca ne-am hotarat asupra datei cu 2 saptamani inainte de plecare, nu am reusit sa gasim direct, la proprietar, asa ca am utilizat acest site grecesc si a fost foarte ok.

Cum este mancarea în Sarti-prețuri

Pe plaja sunt o multime de restaurante cu mancare buna, unde vei gasi cu siguranta meniuri scrise in limba romana, ba chiar si cate un ospatar ce vorbeste romaneste (sau care se straduieste sa-ti zica “Buna seara” sau “Mujdei”).

Un platou cu fructe de mare costa undeva pe la 12 Euro, o pizza-8 Euro, o clatita cu tot felul de bunatati -4 Euro.

Daca vrei sa faci un pic de economie, iti poti cumpara produse de la supermarket-urile din statiune si iti gatesti in camera, pentru ca majoritatea cazarilor au si chicinete, bine utilate.

Citește și:

Vizitarea mănăstirilor din Meteora

5 motive pentru a-ți petrece vacanța în Croația

Cele mai frumoase locuri din Slovenia

La plaja în Halkidiki

Nisipul este fin si curat, apa este foarte limpede, iar intrarea in mare este lina si creste treptat. Daca vei face snorkeling vei observa si niste pestisori, iar de dusuri si toilete nu trebuie sa iti faci griji.

Cu siguranta te va fascina privelistea pe care o vei avea spre Muntele Athos! Si este neaparat ca in una din dimineati sa mergi pe plaja sa vezi rasaritul! E de vis! Eu am mers 3 dimineti la rand. 🙂

In Sarti, ca in mai toate statiunile de pe bratul Sithonia, pentru a putea avea un sezlong trebuie sa cumperi ceva de la restaurantele care administreaza respectiva plaja. Chiar si o apa, e suficient pentru a sta o intreaga zi. Sau poti fi independent si iti poti pune prosopul si umbrela pe nisip, in locurile neamenajate de pe plaja.

Sarti, Sithonia-Activitati prin imprejurimi

In statiune sunt numeroare agentii care organizeaza excursii cu vaporul in jurul Muntelui Athos, sau cu autocarul catre Thessaloniki, Meteora si Macedonia sau ture cu ATV-ul.

In zilele petrecute in Sithonia am ales sa facem doua excursii, una catre Meteora,  iar in alta zi, am ales sa mergem cu vaporasul intr-un tur al coastei de est a bratului Sithonia.

Biletul pentru turul insulei l-am cumparat cu o zi inainte si a costat 30 Euro/persoana. In micuta noastra croazire ne-am imbarcat la ora 11.00 (durata calatoriei fiind de 8 ore).

In drumul nostru pe coasta de est, am vizitat cateva plaje, si pe alocuiri s-au facut sarituri in apa. Cine nu stia sa inoate, dar voia sa se balaceasca putin, primea o vesta de salvare.

In Rodia Beach ne-am oprit pentru cateva ore pentru plaja. In acest timp organizatorii si turistii ce au vrut sa dea o mana de ajutor, au pregatit o cina greceasca.

Citește și:

Cât costă o călătorie în Atena

Croazieră de o zi din Atena

Atentie mare la aricii de mare si la bucatile de stanca din apa, care sunt destul de taioase. Eu am avut proasta inspiratie de a nu-mi lua papucii de mare asa ca m-am taiat intr-o piatra si doua zile am stat pe mal si m-am multumit cu privelistea.

A fost o vacanță frumoasa, cu momente in care apa era de un albastru ireal! Uneopri marea parca se unea intr-o singura culoare cu cerul,alteori avea un verde incredibil… toate acestea in timp ce din difuzor se auzea discret muzica greceasca.

Si daca nu ma crezi, poate pozele te vor convinge:

Daca esti cu masina, iti recomand sa faci si un tur al insulei, sa vizitesi si alte plaje si sa admiri peisajele de pe acest frumos si linistit brat. Noi am pornit la drum si unde am vazut cate o plaja frumoasa, ne-am oprit si ne-am bucurat de apa, soare si priveliste.

Citește și:

Cât costă o călătorie în Barcelona

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Peștera Postojna din Slovenia-o incursiune spre inima pământului

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te astept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: