Europa

Cum ajungi de la aeroport în Paris!

  • May 6, 2017

Paris, orașul luminilor, al romantismului și al nenumăratelor muzee, parcuri și monumente impresionante pe care, odată descoperite, mai că nu te saturi să le admiri!

Dar până să ajungi în orașul acesta minunat, trebuie să cumperi mai întâi un bilet de avion… Ei, și aici e aici pentru că sunt câteva aspecte importante pe care trebuie să le cunoști înainte de a face alegerea! 🙂

În cele ce urmează am să-ți dau câteva informații despre fiecare aeroport în care poți ateriza călătorind din România, adică, îți voi vorbi despre: cum ajungi de la fiecare aeroport în oraș și invers, cât timp durează călătoria oraș-aeroport și… prețul acesteia.

În primul rând,  din România se zboară către Paris aterizându-se pe două aeroporturi: Beauvais și Charles de Gaulle. Primul este low cost, zborurile fiind operate de Blue Air, Wizz Air și Hahn Air, iar cel din urmă, Charles de Gaulle, este un aeroport pe care aterizează Tarom și AirFrance, deci, curse de linie.

Cum ajungi din aeroportul Beauvais, în Paris?

Aeroport este situat la 80 de km în afara Parisului, iar legătura dintre Beauvais și Paris se face cu autocarul, durata călătoriei fiind de aproximativ 1 oră și 30 de minute, în funcție de trafic. Costul unei călătorii este de 17€, dacă-ți cumperi bilet pe loc (de la casa de bilete, sau de la automatul aflat la ieșirea din aeroport), ori 15.90€, dacă-l achiziționezi online de aici- Bilete autocar

Autocarele pleacă din stație în funcție de orarul zborurilor. Spre exemplu, dacă avionul ce a plecat din București aterizează pe aeroportul din Beauvais la ora 8.10, autocarul va pleca spre Paris după 20 de minute, adică la ora 8.30. Ai aici site-ul unde poți verifica programul lor, nu de alta, dar dacă ratezi unul, să știi cât mai ai de așteptat până-l prinzi pe următorul 🙂 – Orar autocare

De menționat și faptul că aceste autocare nu te duc până în centrul Parisului, ci la periferie, lângă stația de metrou Porte Maillot. De acolo, pentru 1.90€ cât costă biletul de metrou (linia galbenă M1), poți ajunge oriunde în Paris, iar până în centru mai faci aproximativ 20 de minute. Tot de la Port Maillot poți să iei și trenul, RER C, dacă traseul lui iți este convenabil.

Deci, timp total Aeroport Beauvais-centrul Parisului: ~2 ore. Cost: 15.90€ biletul pentru autocar(presupunem că-l cumperi online)+1.90€ biletul de metrou.

Cum ajungi din Paris la aeroportul Beauvais?

Pai, trebuie să faci drumul invers, dar mare atenție, autocarul pleacă din Port Maillot cu 3 ore înainte de zborul programat. Adică, dacă avionul tău spre București pleacă din Beauvais la ora 8.55, autocarul va pleca din Porte Maillot la ora 5.55, iar tu trebuie să fii în Port Maillot cu cel puțin 15 minute înainte pentru a prinde un loc. Dacă din varii motive nu ajungi la timp sau nu mai ai loc în autocar, consultă acest site pentru a vedea când este următoarea cursă spre Beauvais- Orar autocare.

Stația de autocare este în imediata apropiere a metroului, în interiorul acestuia fiind foarte multe semne ce-ți indică pe unde trebuie să mergi. Deci, n-ai cum să o ratezi! 🙂

Timp total din Centrul Parisului până la Aeroport Beauvais: 3 ore din momentul în care pleacă autocarul, plus 20 de minute ca să fii sigur că ai loc în autocar, la care se adaugă 20 de minute cât faci din Centrul Parisului până la Port Maillot…ehe, aproape 4 ore! Mai mult decât e zborul Paris-București! 🙂 Costul este cel menționat mai sus ~18€…

Cum ajungi de la Aeroportul Charles de Gaulle în Paris (și retur)?

Acest aeroport este foarte bine conectat cu orașul, atât prin trenurile RER B, cât și prin numeroasele curse ale autobuzelor Rossybus.

Cea mai simplă, rapidă și ieftină variantă zic eu că este cea cu trenul, așa numitul RER B. Pentru a călători cu acesta, trebuie să mergi către Terminalul 2 sau 3, să-ți cumperi un bilet de la automatele de culoare albastră sau de la ghisee și să fii atent la direcția trenului: Robinson, Antony sau St-Rémy-lès-Chevreuse, toate te vor duce prin centrul Parisului. Costul unei călătorii este de 10€, iar durata călătoriei până în zona centrală a orașului este de 30 de minute, trenurile circulând la un interval de 10,15 minute. Deci, durata călătoriei: 30 de minute+15 minute timp de așteptare=~45 de minute, cost=10€. Mai multe informații despre RER B, găsești- aici.

Acestea find spuse, nu-ți rămâne decât să cântărești lucrurile în funcție de nevoile pe care le ai și…să iei decizia! 🙂

Călătorie minunată-ți doresc spre superbul Paris! 🙂

Dacă mai ai informații despre aceste variante de călătorie, scrie-le repede într-un comentariu! 🙂

 

2 Comments
  • Dorina

    Sper să ajung cândva la Paris :).

    • Calatorii de Weekend

      Este un oraș superb! Merită! 🙂

Leave a Reply