Curaj! Hai în Canionul 7 Scari

 • February 2, 2016

Un loc pe care imi doream de mult timp sa il vizitez, dar pe care l-am evitat din doua motive: starea proasta a scarilor si frica de inaltime. Asa ca, acum ca zona a fost reabilitata, iar scarile din lemn putred au fost inlocuite cu unele metalice, bine fixate in peretii stancosi, am zis ca nu mai am niciun motiv real sa nu merg!

Si uite ca intr-o dimineata de inceput de weekend mi-am luat inima in dinti si am pornit spre Timisul de Jos cu destinatia Canionul 7 Scari!

Din Bucuresti, pe DN1, am facut cam 3 ore pana in Hala Timisul de Jos, loc de unde am virat dreapta si am mai mers 1,5 km pana la Dambu Morii. Acolo am lasat masina, si am pornit pe jos spre Canionul aflat in Muntii Piatra Mare, urmand traseul marcat cu banda galbena.

A urmat un drum usor, cam de o ora, prin padure, traversand podete de lemn si admirand paraul Sipoaia cu micile si frumoasele lui cascade. In apropierea intrarii in Canion este o cabanuta in care se plateste o taxa de intrare: 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii si studenti.

Si uite-ma ajunsa la prima scara! “Hai ca pot!”, mi-am zis…si am pornit! Cu fiecare treapta pe care o urcam simteam cum inima imi batea din ce in ce mai tare si cum adrenalina imi curgea prin vene.

Peisajul ce mi s-a aratat odata ce am intrat in Canionul 7 Scari a fost de vis si greu de descris in cuvinte! Trebuie sa vezi cu ochii tai cascadele ce si-au croit drum prin munte, formand acest minunat peisaj.

In total sunt 7 scari si numeroase pasarele, ultima scara, abrupta si inalta de 15 metri este cea mai spectaculoasa si mi-a dat cele mai mari emotii: “Daca o sa alunec, daca mainile nu or sa ma asculte si-o sa cad??” Ma tot gandeam, “daca, daca, daca”, pana cand mi-am zis ca nu am batut drumul degeaba ca sa renunt acum… Si-am pornit, incet, incet.

Dupa ce am urcat si ultima treapta, m-a cuprins o stare de bucurie si de emotii greu de explicat.

“Minunată experiență! Mai vreau o data!” 🙂

Si cum traseul propus se oprea la Canion, am facut drumul invers, admirand peisajul mult mai relaxata si bucurandu-ma ca macar de data asta mi-am invins frica de inaltime.

Daca ajungi pe acolo mai ales intr-o perioada ploioasa, iti recomand sa ai cu tine o pelerina de ploaie! Iti va fi foarte utila, in special cand vei urca pe ultima scara, in dreapta ei curgand o cascada de toata frumusetea.

No Comments Found

 • Andreea

  Foarte fain! Mai vreau si eu…si nu numai o data 🙂

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Daaa, e într-adevăr un loc super fain care cred că dă dependență! 🙂 Dacă mai ajungi pe acolo și faci și traseul până pe vârful Piatra Mare, să ne dai de știre printr-un articol, să ne zici cum a fost! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d bloggers like this: