Află cum poți să călătorești ieftin!

  • April 22, 2016

Ponturi și recomandări pentru a afla cum poți să călătorești ieftin în afara țării!

De când mi-am dat seama că îmi place tare mult să descopăr lumea asta minunată, am început să caut diferite modalități prin care pot călători spre noi și noi orizonturi, fără să cheltui o avere!  Și uite-așa, încercând diferite variante și învățând din propriile greșeli, am ”adunat” o listă cu factorii care influențează cel mai mult bugetul unei călatorii, cât și variantele optime pentru a călători mai ieftin:

Biletele de avion!

Vânează bilete de avion și cumpără-le cam cu 2 luni înainte de plecare.

Evită plecările de vineri cu întoarcere duminică. Sunt cele mai scumpe!

Alege să călătorești la ore  mai puțin ”prietenoase”, adică dimineața devreme, sau seara târziu.

Fii maleabil în privința datelor de călătorie. Spre exemplu, un zbor poate fi mai ieftin cu 6 zile înainte de data la care te-ai gândit tu să pleci.

Alege lunile în care lumea nu prea călătorește, adică: în perioada ianuarie- aprilie, apoi din octombrie, până la mijlocul lunii decembrie.

Alege companiile aeriene low-cost, dar nu strică să arunci o privire și pe ofertele celorlalte companii!

Renunță la bagajul de cală! Ia-ți strictul necesar în rucsacul pe care îl poți lua cu tine în cabină. Iți va fi și mai comod.

După ce ai găsit un zbor pe placul tău, folosind un site de rezervări bilete de avion, caută același zbor și direct pe site-ul companiei aeriene. Uneori poate fi mai ieftin.

Ca site de căutări eu folosesc www.momondo.ro. E un site ce afișează unele dintre cele mai bune variante de călătorie  și care nu percepe comision.

Alerte de preț! Înregistrează-ți adresa de e-mail pe site-urile de rezervări bilete, setează-ți destinația și perioada în care vrei să călătorești și vei fi notificat atunci când sunt reduceri de preț.

Joacă-te cu site-urile de rezervări bilete și vezi cât costă un zbor doar dus, iar pentru întors să vii dintr-un alt oraș al aceleași țări, sau chiar altă țară. Da, se poate să găsești combinații care să te ajungă mai ieftin și, în același timp, vizitezi mai multe locuri.

Dacă vrei sa zbori într-o țară mai îndepărtată, verifică dacă nu cumva către acea destinație se poate ajunge mai ieftin din altă țară. E posibil să economisești sume importante dacă-ți cumperi, spre exemplu, un bilet de avion Istanbul-Kuala Lumpur, la care mai adaugi câteva sute de lei pentru un zbor București-Istanbul. Ai grijă la orele de aterizare și plecare! Să nu te pomenești că ai ajuns în Istanbul, iar avionul tău către Kuala Lumpur a plecat de mult. 🙂20160317_154007_1

Cazarea!

Urmărește site-urile de rezervări și fii cu ochii pe reduceri!

O cazare rezervată cu mai mult timp înainte este mai ieftină decât una achiziționată în imediata apropiere a călătoriei. www.booking.com sau www.trivago.com sunt doar două dintre site-urile pe care eu le folosesc.

Pentru o variantă mai economică, apelează la guest house-uri! Poți folosi www.airbnb.com  pentru a-ți rezerva camere tare drăguțe, în centrul orașului, la prețuri de 2 sau 3 ori mai mici față de cele ale unui hotel, având și un sentiment plăcut de ”home sweet home”.

Având o cazare centrală, de cele mai multe ori nu mai este nevoie să folosești mijloacele de transport la fel de mult ca atunci când stai în zonele mai puțin turistice ale orașului. Și uite cum, nefolosind atât de mult transportul în comun, mai faci economii.

Dacă te gândești să îți iei o cazare mai departe de centru, interesează-te cu ce vei circula până la obiectivele pe care vrei să le vizitezi și cât costă un bilet de călătorie! Să nu te trezești că ce economisești pe cazare, cheltui pe transport!

Cunosc persoane care s-au cazat în hostel-uri și au fost foarte mulțumite. Dacă nu te deranjează să împarți camera cu mai multe persoane, atunci, poate fi o variantă foarte economică.

Citește și:

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Cât costă o călătorie în Barcelona

Mâncarea!

Evită să iți cumperi mâncare din zonele turistice! Acolo prețurile sunt mult mai mari.

Ieși din zonele turistice și ”transforma-te” într-un localnic! Descoperă magazinele și piețele din care aceștia își fac cumpărăturile.

Alege restaurantele în care sunt mai mulți clienți. Toată lumea vrea să mănânce ”ieftin și bun”.

„Pierde-te” printre străduțe sau caută pe Google Maps (sau alte site-uri similare) supermarket-uri. Acolo vei găsi de foarte multe ori și mâncare gătită, la prețuri mult mai mici.

Lasă răsfățul culinar pentru când te întorci în țară! Pentru 2, 3 zile poți să mănânci și la împinge tava. 🙂

Dar oricât ar fi de redus bugetul de călătorie, încearcă mâncarea tradițională! Fără această parte, experiența nu va fi completă!

Vizite la muzee și alte obiective!

Informează-te cu privire la zilele și orele în care unele muzee pot fi vizitate gratuit.

Încearcă “Tourist card-ul”! Vei beneficia de intrare liberă la unele muzee și mijloace de transport. De multe ori, achiziționarea acestora din mediul online este mai ieftină.

îți recomand ca înainte de a-l cumpăra să te gândești ce ai vrea sa vizitezi. Dacă nu ești un mare fan al muzeelor și vrei să petreci mai mult timp pe străzi…mai gândește-te dacă merită investiția!

pic5

Dacă aceste ponturi ți se par utile, spune-le și prietenilor tăi- Share! 🙂

Citește și:

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Vizitarea Palatului Versailles din Paris

Excursie la Cazanele Dunării

Lisabona-atracții de neratat

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d bloggers like this: